Najnovije

Čomski za Si-En-En: ...a '99 ste hvalili napad na RTS!

NJUJORK - Američki lingvista Noam Čomski doveo je u pitanje iskrenost zalaganja Zapada za slobodu govora posle nedavnih terorističkih napada u Francuskoj. Čomski je za Si-En-En naveo da je Zapad pokrenuo propagandnu kampanju povodom napada na francuski magazin Šarli Ebdo.
Noam Čomski (Foto: pressclub.ch)

Noam Čomski (Foto: pressclub.ch)

Nasuprot tome, Čomski je podsetio na nekoliko primera ubijanja novinara širom sveta koji su izazvali malu pažnju, ili su reakcije u potpunosti izostale. On je pomenuo napad NATO-a na Radio Televiziju Srbije 1999, u kojem je ubijeno 16 novinara. Taj napad, istakao je Čomski, zapadni mediji nikad nisu osudili - štaviše, pohvalili su ga kao „izuzetno važan i... pozitivan razvoj“ budući da mu je cilj bio „potkopavanje režima Slobodana Miloševića“. Čomski se takođe osvrnuo na nemoralan nasrtaj Izraela na Gazu prošlog leta u kom su mnogi novinari stradali, većina u jasno obeleženim automobilima medija. On je rekao da „zločinstva izraelskog režima često prolaze neprimećeno u zapadnim medijima“. Takođe je pitao kako to Francuska brani slobodu izražavanja „kada francuska vlada sistematski krši slobodu govora“, pošto je u toj zemlji, pored ostalog, „kažnjivo postaviti pitanje o obespravljivanju romske zajednice i užasnim životnim uslovima afričkih izbeglica“.
Pročitajte još:Čomski: Zapad svojim potezima približava Kinu i RusijuOvo su 10 oprobanih načina manipulacije masamaČomski: Američki ratovi najveći teroristički napadi
Izvor: Danas

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA