Najnovije

PREKO SEDAM HILJADA MRTVIH: Izveštaj MO RF od kog se ledi krv u žilama! (VIDEO)

Ministarstvo odbrane RF (MO RF) je objavilo nedeljni izveštaj o toku specijalne vojne operacije u Ukrajini.
Igor Konašenkov / MO RF

Igor Konašenkov / MO RF

Posle oslobođenja Očeretina, Novobahmutovke, Novokalinova, Keramike i drugih mesta, Oružanim snagama Ukrajine teško da je ostalo šta da kažu ili čemu da se nadaju, pošto sve prognoze o predstojećem silovitom napretku ruske armije se ispostavljaju tačnim.

Podsećamo, ruska armija sprema udar i na Harkov i sve je više najava oslobođenja ovog mesta koje je trenutno pod kontrolom OSU (Oružane snage Ukrajine).

Prema najnovijem nedeljnom izveštaju MO RF, ukrajinska armija je u poslednjih sedam dana izgubila preko sedam hiljada ljudi.

Tačnije, grupa Jug je izvestila o preko 3890 ubijenih ukrajinskih vojnika, dok je grupa Centar armije RF izvestila o preko 2950 likvidiranih ukrajinskih vojnika. Pored ove dve vojne grupe armije RF, druge vojne grupe su takođe izvestile o više stotina likvidiranih ukrajinskih boraca.

U izveštaju se navodi i da se tokom proteklih sedam dana predalo 15 ukrajinskih boraca.

Raketne snage, artiljerija i bespilotne letelice uništile su na matičnom aerodromu avion MiG-29 Oružanih snaga Ukrajine, osam HIMARS-a, MLRS Vampir i Grad, sistem PVO S-300PS, dva borbena vozila PVO: Havk i Osa-AKM, kao i dva radara: “Pelikan“ i P-18.

Sistemi avijacije i PVO oborili su avione Mig-29 i Su-25 Oružanih snaga Ukrajine, 18 vođenih bombi Hamer (proizvedene u Francuskoj), raketu Točka-U, 35 granata HIMARS, Alder i Harikejn MLRS, kao i 1659 UAVs, kaže portparol MO RF, Igor Konašenkov, u svom obraćanju povodom nedeljnog izveštaja.

Pogledajte snimak konferencije MO RF na ruskom jeziku:

Pročitajte OVDE šta kaže Ana Brnabić o pretnjama zapadnih političara povodom rezolucije o Srebrenici

Izvor: Pravda.rs

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA