Најновије

КИЈЕВ: Напета ситуација на фронту, падом Углегорска - пада и Дебаљцево

КИЈЕВ - Проруске снаге су у офанзиви на истоку Украјине потпомогнуте тенковима напале и град Углегорск, саопштио је портпарол украјинске армије Валериј Селезњов.
Војска Новорусије патролира улицама Углегорска (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Војска Новорусије патролира улицама Углегорска (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Губитак тог града још више би отежао украјинској војсци да под својом контролом задржи оближње место Дебаљцево, које представља железничко чвориште између два највећа града које држе проруске снаге - Доњецка и Луганска, преноси АП. Дебаљцево је једно од попришта највећих окршаја од почетка најновије офанзиве новоруских снага. Према речима портпарола Селезњова, железничку станицу у Дебаљцеву су током прошле ноћи проруске снаге напале вишецевним ракетним бацачима "град". Украјински припадници снага безбедности изјављују да ситуација у Донбасу остаје напета и тврде да устаници пуцају по њиховим позицијама дуж целе граничне линије. Ово је на брифингу изјавио званични представник специјалних операција снага безбедности Андреј Лисенко. Он је такође говорио о сукобима код Бахмутске трасе. По његовим речима, припадници снага безбедности су за последња три дана уништили десет тенкова устаника.
Прочитајте још:ЗАХАРЧЕНКО: Буди потпуно спреман за час када се нареди „Покрет“!Украјинци заварили своје војнике у тенковима, да не би побегли
Извор: Танјуг / Глас Русије

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА