Najnovije

KIJEV: Napeta situacija na frontu, padom Uglegorska - pada i Debaljcevo

KIJEV - Proruske snage su u ofanzivi na istoku Ukrajine potpomognute tenkovima napale i grad Uglegorsk, saopštio je portparol ukrajinske armije Valerij Seleznjov.
Vojska Novorusije patrolira ulicama Uglegorska (Foto: JuTjub printskrin)

Vojska Novorusije patrolira ulicama Uglegorska (Foto: JuTjub printskrin)

Gubitak tog grada još više bi otežao ukrajinskoj vojsci da pod svojom kontrolom zadrži obližnje mesto Debaljcevo, koje predstavlja železničko čvorište između dva najveća grada koje drže proruske snage - Donjecka i Luganska, prenosi AP. Debaljcevo je jedno od poprišta najvećih okršaja od početka najnovije ofanzive novoruskih snaga. Prema rečima portparola Seleznjova, železničku stanicu u Debaljcevu su tokom prošle noći proruske snage napale višecevnim raketnim bacačima "grad". Ukrajinski pripadnici snaga bezbednosti izjavljuju da situacija u Donbasu ostaje napeta i tvrde da ustanici pucaju po njihovim pozicijama duž cele granične linije. Ovo je na brifingu izjavio zvanični predstavnik specijalnih operacija snaga bezbednosti Andrej Lisenko. On je takođe govorio o sukobima kod Bahmutske trase. Po njegovim rečima, pripadnici snaga bezbednosti su za poslednja tri dana uništili deset tenkova ustanika.
Pročitajte još:ZAHARČENKO: Budi potpuno spreman za čas kada se naredi „Pokret“!Ukrajinci zavarili svoje vojnike u tenkovima, da ne bi pobegli
Izvor: Tanjug / Glas Rusije

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA