Најновије

РУСКИ АВИОНИ НАДОМАК БРИТАНИЈЕ: Британци у паници пореметили цивилни саобраћај

ЛОНДОН - "Иако руски авиони нису ушли у британски ваздушни простор и имали су пратњу нашег краљевског ваздухопловства, њихово присуство у среду је пореметило цивилни ваздушни саобраћај", изјавио је неименовани портпарол Форин офиса.
Еурофајтер Тајфун (Фото: Википедија)

Еурофајтер Тајфун (Фото: Википедија)

Руски амбасадор у Великој Британији Александар Јаковенко позван је у Министарство спољних послова како би пружио објашњења о маневрима руских војних авиона у близини британског ваздушног простора, саопштила је влада у Лондону. "Иако руски авиони нису ушли у британски ваздушни простор и имали су пратњу нашег краљевског ваздухопловства, њихово присуство у среду је пореметило цивилни ваздушни саобраћај", изјавио је неименовани портпарол Форин офиса. Према његовим речима, то је разлог позива руског амбасадора да дође у министарство, јер се слични војни маневри све чешће дешавају у региону. Међутим, портпарол за цивилну авијацију рекао је Франс пресу да не зна за поремећај у цивилном ваздушном саобраћају, већ је додао да су неки британски војни авиони надлетали Бурнемут где се налази цивилни аеродром. "Могуће да су то били авиони који су послати да пруже пратњу руским авионима", додао је портпарол.
Прочитајте још:БЖЕЖИНСКИ: Мобилисати Запад и НАТО, Руси могу да заузму Балтик за један данАмериканци најавили производњу нових оружја због претњи Русије„Нема ни Исламске државе ни њеног лидера, све је то америчка варка“
Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА