Najnovije

RUSKI AVIONI NADOMAK BRITANIJE: Britanci u panici poremetili civilni saobraćaj

LONDON - "Iako ruski avioni nisu ušli u britanski vazdušni prostor i imali su pratnju našeg kraljevskog vazduhoplovstva, njihovo prisustvo u sredu je poremetilo civilni vazdušni saobraćaj", izjavio je neimenovani portparol Forin ofisa.
Eurofajter Tajfun (Foto: Vikipedija)

Eurofajter Tajfun (Foto: Vikipedija)

Ruski ambasador u Velikoj Britaniji Aleksandar Jakovenko pozvan je u Ministarstvo spoljnih poslova kako bi pružio objašnjenja o manevrima ruskih vojnih aviona u blizini britanskog vazdušnog prostora, saopštila je vlada u Londonu. "Iako ruski avioni nisu ušli u britanski vazdušni prostor i imali su pratnju našeg kraljevskog vazduhoplovstva, njihovo prisustvo u sredu je poremetilo civilni vazdušni saobraćaj", izjavio je neimenovani portparol Forin ofisa. Prema njegovim rečima, to je razlog poziva ruskog ambasadora da dođe u ministarstvo, jer se slični vojni manevri sve češće dešavaju u regionu. Međutim, portparol za civilnu avijaciju rekao je Frans presu da ne zna za poremećaj u civilnom vazdušnom saobraćaju, već je dodao da su neki britanski vojni avioni nadletali Burnemut gde se nalazi civilni aerodrom. "Moguće da su to bili avioni koji su poslati da pruže pratnju ruskim avionima", dodao je portparol.
Pročitajte još:BŽEŽINSKI: Mobilisati Zapad i NATO, Rusi mogu da zauzmu Baltik za jedan danAmerikanci najavili proizvodnju novih oružja zbog pretnji Rusije„Nema ni Islamske države ni njenog lidera, sve je to američka varka“
Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA