Најновије

Кирби: Имамо битнијих ствари за разговор од имовине Срба на Косову

БЕОГРАД - Амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби изјавио је да је оптимиста по питању данашњег наставка дијалога Београда и Приштине у Бриселу истакавши да за Србију има тренутно важнијих питања од имовине на Косову и да би приоритет требало да буде спровођење онога што је договорено у априлу 2013.
Амбасадор САД Мајкл Кирби (Фото: Јутјуб)

Амбасадор САД Мајкл Кирби (Фото: Јутјуб)

"Свакако да ће питање имовине доћи на ред, али за Србију је много важније да се спроведе оно што је договорено у априлу 2013.", рекао је Кирби у Влади Србије. Упитан која су то важнија питања, амерички дипломата је рекао да пре свега мисли на питања правосуђа, формирање заједнице српских општина, одређивање позивног броја и осигурање. Кирби је казао да је уочи данашњег наставка дијалога у Бриселу одржано више састанака у циљу припрема за тај први сусрет после дужег времена с обзиром на то да су, како је казао, у међувремену формиране нове владе у Србији и на Косову. "Сада је прави тренутак да се седне за сто и поново преговара", рекао је. Управо синоћ је каже добио мејл о томе колико је већ напретка остварено. "Али сви знате да је тај последњи корак и најтежи корак", рекао је Кирби који сматра да ће дијалог зависити од спремности преговарачких тимова Србије и Косова да иду напред.
Прочитајте још:Погледајте ко влада Србијом кад су Вучић и Дачић ван земље
Верује, додао је, да постоји добра воља, али да је "проблем увек у малим ситним детлајима". Он сматра и да је главно питање је да ли може доћи до конкретног и плодног разговора на релацији комесарка за спољну политику и придруживање ЕУ Федерика Могерини и српски премијер Александар Вучић, те да се ту, како је рекао, пре свега, ради о изградњи односа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА