Најновије

Карл Билт оптужује Русе: Напали сте Маринку пред Самит Г7!

ШВЕДСКА - Бивши министар спољних послова Шведске, Карл Билт, на свом Твитер профилу је оптужио Русе да су они напали Маринку како би направили провокацију пред Самит Г7 који се одржава 7. и 8. јуна.
Карл Билт (Фото: ЈуТјуб)

Карл Билт (Фото: ЈуТјуб)

Билт је познат по критикама Москве, али и по русофобији, те је једном приликом изјавио да "Путин прави православни бастион против Запада", као и да је "православље највећа претња свету". Билт је један од западних политичара који никада није осудио неонацистичку филозофију и фаворизовање украјинског нацистичког наслеђа од стране украјинске армије. Иначе, један је од најактивнијих припадника и представника фамозне Билдерберг групе. Он овај пут износи сулуду тезу да су Руси напали сами себе у циљу провокације пред Самит Г7. Тезу не образлаже детаљније, вероватно у недостатку реалних аргумената, али је искористио прилику да подгреје "мржњу против Русије". Реалност је сасвим другачија, па је и мисија ОЕБС-а која се налази на терену у Украјини саопштила у последњих месец дана у неколико наврата да Украјина користи тешку артиљерију и отпочиње сукобе, односно, крши примирје договорено Минским споразумом. Билт оцењује да је напад на Маринку жесток, као и да је подржан од стране Русије, а пореди га са сукобима у Дебаљцеву. Подсећамо, украјинска армија данас је отпочела ударе на позиције армије ДНР, као и на мирно становништво, те је дошло до велике ескалације сукоба. Извршено је преко 40 удара дуж целе линије фронта, а при томе је украјинска армија користила тешку артиљерију и тенкове. Село Маринка у реону Доњецка је једна од најужаренијих тачака текућег сукоба између новоруских снага и украјинске армије.
Прочитајте још:Украјинци покренули напад на Маринку: Покушавају пробој ка Доњецку (МАПА/ВИДЕО)Кијев у Шоку: Снаге ДНР-а наступају, погођено украјинско складиште муниције (ФОТО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА