Најновије

Трилатерална Контакт група зауставља кршење примирја у Украјини

КИЈЕВ – Након недавног састанка у Нормандијском формату одржаног у Минску, Трилатерална Контакт група (ТЦГ), која се састоји од високих представника Украјине, Руске Федерације и председавајућег ОЕБС-а, у суботу је одржала рунду консултација путем видео конференције са представницима неких делова региона Доњецка и Луганска.
Деескалација сукоба - приоритет! (Фото: Новоросинформ)

Деескалација сукоба - приоритет! (Фото: Новоросинформ)

Током консултација размотрена су питања практичне примене пакета мера за имплементацију споразума из Минска усвојеног 12. фебруара, саопштено је из ОЕБС-а. Посебан нагласак је стављен на пуно поштовање прекида ватре који треба стриктно да буде спроведен од поноћи, као и на питање повлачења тешког наоружања.
Прочитајте још:Порошенко прети увођењем војне управе у целој Украјини
Учесници у консултацијама су се сложили да ће све стране предузети неопходне мере како би се остварили наведени циљеви и дошло до брзе деескалације сукоба у конфликтној зони, посебно у близини градова Дебаљцево и Маријупољ, у којима је протеклих дана било најжешћих борби, наводи се у саопштењу. Такође је одлучено да ће Трилатерална Контакт група редовно држати даље консултације са представницима одређених делова региона Доњецка и Луганска како би олакшала пуну примену споразума из Минска из септембра 2014. и пакета мера од 12. фебруара 2015., наводи се у саопштењу ОЕБС-а. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА