Najnovije

Trilateralna Kontakt grupa zaustavlja kršenje primirja u Ukrajini

KIJEV – Nakon nedavnog sastanka u Normandijskom formatu održanog u Minsku, Trilateralna Kontakt grupa (TCG), koja se sastoji od visokih predstavnika Ukrajine, Ruske Federacije i predsedavajućeg OEBS-a, u subotu je održala rundu konsultacija putem video konferencije sa predstavnicima nekih delova regiona Donjecka i Luganska.
Deeskalacija sukoba - prioritet! (Foto: Novorosinform)

Deeskalacija sukoba - prioritet! (Foto: Novorosinform)

Tokom konsultacija razmotrena su pitanja praktične primene paketa mera za implementaciju sporazuma iz Minska usvojenog 12. februara, saopšteno je iz OEBS-a. Poseban naglasak je stavljen na puno poštovanje prekida vatre koji treba striktno da bude sproveden od ponoći, kao i na pitanje povlačenja teškog naoružanja.
Pročitajte još:Porošenko preti uvođenjem vojne uprave u celoj Ukrajini
Učesnici u konsultacijama su se složili da će sve strane preduzeti neophodne mere kako bi se ostvarili navedeni ciljevi i došlo do brze deeskalacije sukoba u konfliktnoj zoni, posebno u blizini gradova Debaljcevo i Marijupolj, u kojima je proteklih dana bilo najžešćih borbi, navodi se u saopštenju. Takođe je odlučeno da će Trilateralna Kontakt grupa redovno držati dalje konsultacije sa predstavnicima određenih delova regiona Donjecka i Luganska kako bi olakšala punu primenu sporazuma iz Minska iz septembra 2014. i paketa mera od 12. februara 2015., navodi se u saopštenju OEBS-a. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA