Најновије

ДНР: Контролишемо 80 одсто Дебаљцева, у сваком тренутку може да буде крај за Украјинце

ДОЊЕЦК- Министар одбране Доњецке Републике - Владимир Кононов - саопштио је да је 80 одсто Дебаљцева, града који је највеће железничко чвориште на бившем истоку Украјине, већ под контролом његових јединица.
Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

Припадник армије ДНР (Фото: Новоросинформ)

„Украјинци још контролишу само крајњи запад Дебаљцева. Једини прави проблем је што су у граду остале групе 5-10 украјинских војника које беже од зграде до зграде. Има и санјпериста, а „раде“ и диверзантско-извиђачке групе. Упркос свему, уверен сам да ће Дебаљцево можда већ данас, најкасније за који дан, бити под потпуном контролом армија Доњецке и Луганске Републике“ - нагласио је Кононов који се налази на „дебаљцевском фронту“. Он је посебно нагласио да је овако брзо заузимање Дебаљцева постало могуће зато што украјински војници масовно напуштају положаје, а многи се и предају борцима ДНР и ЛНР. Породице опкољених Украјинаца, које су успеле да успоставе мобилну везу са својим синовима, браћом и мужевима, данас поподне су откриле да војни врх у Кијеву потпуно изгубио контролу над дебаљцевском ратишту. Такође: да су украјински војници добили одобрење (наредбу) да се у малим групама пробијају из окружења.
Прочитајте још:Десничари из Чешке, Пољске и Словачке марширали за српско Косово!Праг: На протесту за српско Косово говорили посланици и бивши министри, ево ко се обратио из Србије!
У Доњецку је објављено да се до јутрос у 11 предало око 120 украјинских војника. Команда украјинске „антитерористичке операције“ демантовала је ту информацију и нагласила да се ради о „непријатељској пропаганди“. Извор: Факти.орг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА