Најновије

Пајтић и Кирби разговарали о Војводини

НОВИ САД - Председник Покрајинске владе Бојан Пајтић и амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби разговарали су данас у Новом Саду о актуелној ситуацији у Војводини и о унапређивању услова за привлачење инвестиција.
Бојан Пајтић (Фото: ДС)

Бојан Пајтић (Фото: ДС)

Како је навено у саопштењу Бироа Покрајинске владе за односе с јавношћу, током сусрета било је речи и о сарадњи покрајинске и републичке администрације на остваривању планова који су од виталног значаја за економски и привредни развој Војводине. Пајтић је истакао да је Покрајинска влада посвећена очувању мултиетничког склада и да је задовољство што на том пољу служи као пример у Европи и свету. Одговорним вођењем политике, посвећеношћу реформским процесима и кроз истинска настојања да реши економска и социјална питања, у сарадњи са републичким колегама, Покрајинска влада делује на начин који је у духу европских демократских тековина, рекао је Пајтић. Он је истакао да је покрајинска администрација, у протеклој деценији, уложила велики труд да у Војводини створи повољну климу за привлачење страних инвестиција и повећа интерес за улагања.
Прочитајте још:Белгија: На протесту против независног Косова нападнута амбасадорка Мимоза Ахметај!
Покрајина ће наставити, у оквиру свог стратешког опредељења, подстицајно инвестирање у пољопривреди, индустрији, информационим технологијама и другим областима привреде, рекао је Пајтић. Амбасадор Кирби је похвалио улагања Покрајинске владе у развој пољопривреде као и мере које примењује у аграру и водопривреди, помоћи старачким домаћинствима нарочито у руралним крајевима, наведено је у саопштењу. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА