Najnovije

Pajtić i Kirbi razgovarali o Vojvodini

NOVI SAD - Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi razgovarali su danas u Novom Sadu o aktuelnoj situaciji u Vojvodini i o unapređivanju uslova za privlačenje investicija.
Bojan Pajtić (Foto: DS)

Bojan Pajtić (Foto: DS)

Kako je naveno u saopštenju Biroa Pokrajinske vlade za odnose s javnošću, tokom susreta bilo je reči i o saradnji pokrajinske i republičke administracije na ostvarivanju planova koji su od vitalnog značaja za ekonomski i privredni razvoj Vojvodine. Pajtić je istakao da je Pokrajinska vlada posvećena očuvanju multietničkog sklada i da je zadovoljstvo što na tom polju služi kao primer u Evropi i svetu. Odgovornim vođenjem politike, posvećenošću reformskim procesima i kroz istinska nastojanja da reši ekonomska i socijalna pitanja, u saradnji sa republičkim kolegama, Pokrajinska vlada deluje na način koji je u duhu evropskih demokratskih tekovina, rekao je Pajtić. On je istakao da je pokrajinska administracija, u protekloj deceniji, uložila veliki trud da u Vojvodini stvori povoljnu klimu za privlačenje stranih investicija i poveća interes za ulaganja.
Pročitajte još:Belgija: Na protestu protiv nezavisnog Kosova napadnuta ambasadorka Mimoza Ahmetaj!
Pokrajina će nastaviti, u okviru svog strateškog opredeljenja, podsticajno investiranje u poljoprivredi, industriji, informacionim tehnologijama i drugim oblastima privrede, rekao je Pajtić. Ambasador Kirbi je pohvalio ulaganja Pokrajinske vlade u razvoj poljoprivrede kao i mere koje primenjuje u agraru i vodoprivredi, pomoći staračkim domaćinstvima naročito u ruralnim krajevima, navedeno je u saopštenju. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA