Најновије

(ВИДЕО) Протест против "ултрадесничара" у Загребу, троје ухапшено

ЗАГРЕБ - Протестни марш неколико стотина грађана Загреба, који су под геслом "Стоп терору шатораша" данас кренули према шатору хрватских ратних ветарана у Савској 66, завршен је нешто пре 17 сати њиховим повратком на централни загребачки Трг бана Јелачића, објавили су хрватски медији.
Протест у Загребу (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Протест у Загребу (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Учесници скупа су се вратили на Трг бана Јелачића пошто им је полиција блокирала приступ ветеранима који су се окупили на улици у Савској, испред хрватског Министарства бранитеља. Суботње поподне је у Загребу на тренутке било напето, због чега је, из још непознатих разлога, полиција привела три особе за које се још не зна којој групи демонстраната припадају. Саобраћај Савском и Вуковарском улицом је нековреме био блокиран, а поновно је пуштен иза 16 сати. Протестна колона против, како их називају, "шатораша", кренула је нешто око 14.30 сати са Трга бана Јелачића према Савској 66, али су их полицајци зауставили на раскрсници, неколико стотина метара даље од шатора ветерана.
Прочитајте још:
Полиција је својим кордоном направила тампон зону и онемогућила директан контакт са ветеранима, којих је по новинарској процени било око 700 и који су се, углавном обучени у војне униформе, окупили у Савској, где су чекали евентуални долазак протестне колоне. У првим бранитељским редовима налазили су се ратни војни инвалиди у колицима, који су узвикивали "Хрватска, Хрватска", а исти повици су се могли чути и са друге стране. Учесници марша узвикивали су и "Хоћемо да се слободно крећемо", "Хоћемо у Савску", "Мито и корупција - хрватска полиција", "Ово је репресија", а један од демонстраната је полицији узвикнуо како "бранитељима није препречавала пут када су се они у протестној колони кретали градом". Протест је организован, како су навели у покрету, против домаће ултрадеснице, мањег дела бранитеља, који "у страху држи и политику и институције и изнад свега људе" у Хрватској. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА