Najnovije

(VIDEO) Protest protiv "ultradesničara" u Zagrebu, troje uhapšeno

ZAGREB - Protestni marš nekoliko stotina građana Zagreba, koji su pod geslom "Stop teroru šatoraša" danas krenuli prema šatoru hrvatskih ratnih vetarana u Savskoj 66, završen je nešto pre 17 sati njihovim povratkom na centralni zagrebački Trg bana Jelačića, objavili su hrvatski mediji.
Protest u Zagrebu (Foto: JuTjub printskrin)

Protest u Zagrebu (Foto: JuTjub printskrin)

Učesnici skupa su se vratili na Trg bana Jelačića pošto im je policija blokirala pristup veteranima koji su se okupili na ulici u Savskoj, ispred hrvatskog Ministarstva branitelja. Subotnje popodne je u Zagrebu na trenutke bilo napeto, zbog čega je, iz još nepoznatih razloga, policija privela tri osobe za koje se još ne zna kojoj grupi demonstranata pripadaju. Saobraćaj Savskom i Vukovarskom ulicom je nekovreme bio blokiran, a ponovno je pušten iza 16 sati. Protestna kolona protiv, kako ih nazivaju, "šatoraša", krenula je nešto oko 14.30 sati sa Trga bana Jelačića prema Savskoj 66, ali su ih policajci zaustavili na raskrsnici, nekoliko stotina metara dalje od šatora veterana.
Pročitajte još:
Policija je svojim kordonom napravila tampon zonu i onemogućila direktan kontakt sa veteranima, kojih je po novinarskoj proceni bilo oko 700 i koji su se, uglavnom obučeni u vojne uniforme, okupili u Savskoj, gde su čekali eventualni dolazak protestne kolone. U prvim braniteljskim redovima nalazili su se ratni vojni invalidi u kolicima, koji su uzvikivali "Hrvatska, Hrvatska", a isti povici su se mogli čuti i sa druge strane. Učesnici marša uzvikivali su i "Hoćemo da se slobodno krećemo", "Hoćemo u Savsku", "Mito i korupcija - hrvatska policija", "Ovo je represija", a jedan od demonstranata je policiji uzviknuo kako "braniteljima nije preprečavala put kada su se oni u protestnoj koloni kretali gradom". Protest je organizovan, kako su naveli u pokretu, protiv domaće ultradesnice, manjeg dela branitelja, koji "u strahu drži i politiku i institucije i iznad svega ljude" u Hrvatskoj. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA