Најновије

После Шарића кокаин опет главна тема у Црној Гори

ПОДГОРИЦА- На Новом гробљу на Цетињу у недељу сахрањен Горан Радоман који је ликвидиран у петак у Новом Београду. Не престају нагађања о обрачунима. Полицајци дају оставке.
Кокаин (Фото: 4rehabs.com)

Кокаин (Фото: 4rehabs.com)

Горан Радоман Геро, који је у ноћи између четвртка и петка сурово ликвидиран испред гараже стана у Београду где је живео у последње време, сахрањен је јуче на Цетињу. Ни јака киша која се јуче обрушила над овим делом Црне Горе није спречила велики број житеља овог краја и других црногорских средина да дођу на последњи испраћај. Иза ковчега први су ишли супруга Бојана, ћерке Дамјана и Дајана, син Петар. Уз њих Горанова браћа и родитељи. На сахрани на Новом гробљу у престоници из уста његових пријатеља чуло се да је био друг за све, храбар, који није дао на себе и увек спреман да заштити другога. - Нека Божја казна стигне његовог крвника - чуло се из масе Горанових другова након опела који су обавили свештеници Митрополије црногорско-приморске. Поред сахране Горана Радомана јуче на Цетињу у Црној Гори и даље су актуелне спекулације да је дизање у ваздух блиндираног аутомобила Милана Вујотића у Подгорици у ствари била предигра за београдску ликвидацију. Овде се човек који је јуче сахрањен означава као лидер тзв. шкаљарског клана, а за Вујотића који је избегао смрт говори се да је са њим био у вези. "Шкаљарска" криминална група, тврде добро обавештени извори, од 2О10. и преко поморске комапније "Сан си чартер"(чији је власник покојник) дистрибуирала је кокаин из Латинске Америке у Европу, а последњи обрачун је последица несталих 300 килограма кокаина допремљеног у Шпанију. Иначе, према овим изворима, до 2009. лидер групе за шверц кокаина је био Дарко Шарић који је водио све прекоокеанске операције. По његовом "сумраку" наследио га је први официр организације Драган Дудић Фриц, који је убијен годину дана касније у Котору. Иза Фрица, наводно, послове је преузела екипа Радомана. Полиција у Црној Гори знала је чиме се бави компанија "Сан си чартер". Први пут су регистровани 2009. пошто је на броду "Катарина" заплањено 700 килограма кокаина. Шарић је тада био већ у бекству и није до краја јасно да ли је он био власник товара или је све уговарано без њега са Фрицом, односно браћом Радоман. У овом шверцу је учествовао и вођа тада најјачег криминалног клана у Бару, Лука Ђуровић, који је касније страдао у саобраћајној несрећи. Да је "шкаљарски клан" наследник Шарића полиција у Црној Гори први пут је нотирала у Мапи организованог криминала у Црној Гори. У овом званичном документу Управе полиције ЦГ, насталом после операције "Балкански ратник" Котор је означен као центар организованог криминала у овој држави. Са документом се сложио тих година и Марио Венедито тужилац за организовани криминал из Милана који је долазио у Подгорицу на састанке око кординације борбе против шверцера дроге. Како извори наводе у делу докумената за борбу против шверцера наркотика, који је доступан само полицији Црне Горе (и вероватно страним службама), налазе се имена људи са хијерархијом ко је ко у овом послу. Неки од тих људи су високо котирани и у међународним криминалним картелима.
Прочитајте још:Протест бивших полицајаца у Косовској Митровици
И док Дарко Шарић, који данас поново излази пред Специјални суд у Београду, преко адвоката поручује да Радомана никада није познавао, у Црној Гори, после ових догађаја, минулих дана су пале и оставке неких висококотираних полицајаца а неке се тек очекују. Из редова опозиције стижу критике власти због лошег рада пре свега безбедносних служби. - Два дана пре последњих догађаја упозорио сам министра полиције и правде да је у току озбиљан и опасан конфликт између криминогених картела у Црној Гори који су везани са међународним глобалним криминалним структурама - каже Небојша Медојевић. Сви знамо да бар два криминална клана у Црној Гори имају заштиту у службама државне и јавне безбедности у Црној Гори, док остала три немају. Конфликт картела који имају заштиту службе државне безбедности и картела који је немају а боре се око веома вредног криминалног колача, ескалира ових дана и угрожава безбедност грађана. Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА