Најновије

Скандал: Колинда се сликала са усташким грбом! (ФОТО)

ЊУЈОРК- Колинда Грабар-Китаровић је током посете хрватској дијаспори у Њујорку пропустила да уочи, или није марила, како се на камину у црквеним просторијама налази усташки грб.
Колинда - прва председница Хрватске (Фото: ЈуТјуб)

Колинда - прва председница Хрватске (Фото: ЈуТјуб)

Председница Републике Хрватске Колинда Грабар-Китаровић је у радној посети Њујорку, где је посетила хрватску цркву Светог Ћирила и Метода и Светог Рафаела. Сусрела се с представницима хрватске дијаспоре, који су је топло дочекали. Фотографисала се са свештеником и хрватским верницима, али пропустила је да уочи, или није марила, како се на камину у свештеничким просторијама налази – застава с грбом без круне, и првим белим пољем, каква се користила у Независној Држави Хрватској.
Прочитајте још:Весна Пусић: Реално је да се кандидујем за генералног секретара УНХРВАТИ У ШОКУ ПРИЗНАЛИ: „Браво Срби, ми смо пријатељи и поново је братство и јединство!“ (ВИДЕО/ФОТО)
Према Закону о грбу, застави и химни Републике Хрватске, Грб Републике Хрватске је “историјски хрватски грб у облику штита двоструко подељен водоравно и у двадесетпет црвених и белих (сребрних) поља. Тако да је прво поље у горњем левом углу штита црвене боје. Изнад штита се налази круна са пет шиљака која се у благом луку спаја са левим и десним горњим делом штита. У круну је смештено пет мањих штитова са историјским хрватским грбовима који су поређани од леве на десну страну штита у овом реду: најстарији познати грб Хрватске, грбови Дубровачке Републике, Далмације, Истре и Славоније.” Фотографију можете погледати када кликнете овде. Извор: Јutarnji.hr, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА