Najnovije

Skandal: Kolinda se slikala sa ustaškim grbom! (FOTO)

NJUJORK- Kolinda Grabar-Kitarović je tokom posete hrvatskoj dijaspori u NJujorku propustila da uoči, ili nije marila, kako se na kaminu u crkvenim prostorijama nalazi ustaški grb.
Kolinda - prva predsednica Hrvatske (Foto: JuTjub)

Kolinda - prva predsednica Hrvatske (Foto: JuTjub)

Predsednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je u radnoj poseti NJujorku, gde je posetila hrvatsku crkvu Svetog Ćirila i Metoda i Svetog Rafaela. Susrela se s predstavnicima hrvatske dijaspore, koji su je toplo dočekali. Fotografisala se sa sveštenikom i hrvatskim vernicima, ali propustila je da uoči, ili nije marila, kako se na kaminu u svešteničkim prostorijama nalazi – zastava s grbom bez krune, i prvim belim poljem, kakva se koristila u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj.
Pročitajte još:Vesna Pusić: Realno je da se kandidujem za generalnog sekretara UNHRVATI U ŠOKU PRIZNALI: „Bravo Srbi, mi smo prijatelji i ponovo je bratstvo i jedinstvo!“ (VIDEO/FOTO)
Prema Zakonu o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske, Grb Republike Hrvatske je “istorijski hrvatski grb u obliku štita dvostruko podeljen vodoravno i u dvadesetpet crvenih i belih (srebrnih) polja. Tako da je prvo polje u gornjem levom uglu štita crvene boje. Iznad štita se nalazi kruna sa pet šiljaka koja se u blagom luku spaja sa levim i desnim gornjim delom štita. U krunu je smešteno pet manjih štitova sa istorijskim hrvatskim grbovima koji su poređani od leve na desnu stranu štita u ovom redu: najstariji poznati grb Hrvatske, grbovi Dubrovačke Republike, Dalmacije, Istre i Slavonije.” Fotografiju možete pogledati kada kliknete ovde. Izvor: Jutarnji.hr, Telegraf

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA