Најновије

Паори данас блокирају путеве

Паори из Мачве, Срема, Поцерине, Баната и Бачке данас ће, од 11 сати, тракторима и другом механизацијом блокирати путеве широм Србије.
Фото: Јутјуб

Фото: Јутјуб

Пољопривредници не желе да открију које ће све саобраћајнице бити блокиране, али истичу да ће их бити више од 100 у Шапцу, Богатићу, Коцељеви, Владимирцима, Сремској Митровици, Шиду, Пожаревцу Банату, Бачкој, Срему... Према незваничним сазнајима, биће блокиран пут Шабац - Лозница у месту Слепчевић, као и центар Бадовинаца, што значи да се уобичајеном трасом ка Павловића мосту неће моћи проћи. За сада се не зна колико дуго ће трајати блокада ових саобраћајница. Сточари кажу да је у питању блокада упозорења, а да ће радикализовати протесте уколико Влада и Министарство пољопривреде не усвоје њихове захтеве. Паори кажу да Влада и Министарство пољопривреде нису пронашли решење о интервентном откупу товљених свиња и млека, као ни за још осам постављених захтева. "Оно што су понудили је неприхватљиво. Нуде 15.000 тона кукуруза у робну размену, а нису донели паритете. Већини пољопривредника то не одговара, њима треба новац за сетву и гориво. Месец дана је прошло од како смо министарству доставили спискове и количине товљеника а ништа нису предузели. Кланичари дају и мање од 100 динара за товљенике. Преварили су нас по ко зна који пут", каже Златан Ђурић, председник Уније пољопривредних произвођача из Сремске Митровице. Унија пољопривредника захтева да робне резерве откупе товљене свиње по 185 динара, да се организује интервентни откуп млека, као и да се до краја године забрани увоз меса, месних прерађевина, млека и млечних производа. Само у Мачви и Срему има више од 50.000 товљеника које нема ко да купи. У последњих месец дана поједине млекаре у Србији престале су да откупљују млеко од малих произвођача, оних који су им дневно испоручивали мање од 20 литара. Због, како кажу увоза млека у праху и сурутке, створио се вишак домаћег млека. За неколико дана се укидају квоте у земљама ЕУ, па се очекује увоз млека и млечних производа што ће домаће фармере потпуно уништити. Решење на помолу? Представници Уније пољопривредних произвођача разговарали су са представницима Владе Србије и добили уверење да ће се у најкраћем могућем року, до краја ове недеље наћи решење за проблеме у откупу товљеника, меса и млека, изјавио је синоћ, након састанка, Златан Ђурић. Он је рекао да ће упркос том договору, сточари од данас кренути са блокадама.
Прочитајте још:Американци, Британци и Холанђани крећу у фронтални напад на Републику СрпскуРадикали објавили изјаву Ђинђића којом је тражио наставак бомбардовања Србије!
Извор: 021

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА