Најновије

"Рат у Украјини ће поново почети, можда и у целој земљи"

Сарадник немачке Владе и публициста Кристоф Хорстел рекао је јуче да мисли да ће рат у Украјини поново почети, али да је питање да ли ће се задржати само на истоку или ће обухватити целу земљу.
(Фото: Валерий Мельников/РИА Новости)

(Фото: Валерий Мельников/РИА Новости)

„Ми заправо не знамо шта се тачно дешава, оно што знамо је да се САД чврсто држе свог циља — промене режима у Русији, а Украјина је само један корак напред ка његовом остварењу“, рекао је Хорстел. Он каже да САД владају у Кијеву, али да су њихови стратешки планови у региону остали непромењени. САД, према његовим речима, имају за циљ успостављање контроле над руским великим ресурсима, да прекину пријатељске односе Немачке и Русије, да дистанцирају Европу, стварајући јој унутрашње проблеме као и да изврше притисак на Европску унију како би почела испоруку оружја Украјини. Према његовим речима, Меркелова прати „општу линију“ јер жели да умири Американце, као и да испоруку оружја учини условном. „Немачка неће бити прва која ће испоручити смртоносно оружје, већ ће бити једна од последњих чланица ЕУ која ће то учинити“, закључује публициста.
Прочитајте још:АГРЕСИЈА: Доњецк опет под снажном ватром украјинске артиљерије!РУСКЕ НЕБЕСКЕ СИЛЕ: Авијација Руске Федерације (ВИДЕО)
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА