Najnovije

"Rat u Ukrajini će ponovo početi, možda i u celoj zemlji"

Saradnik nemačke Vlade i publicista Kristof Horstel rekao je juče da misli da će rat u Ukrajini ponovo početi, ali da je pitanje da li će se zadržati samo na istoku ili će obuhvatiti celu zemlju.
(Foto: Valeriй Melьnikov/RIA Novosti)

(Foto: Valeriй Melьnikov/RIA Novosti)

„Mi zapravo ne znamo šta se tačno dešava, ono što znamo je da se SAD čvrsto drže svog cilja — promene režima u Rusiji, a Ukrajina je samo jedan korak napred ka njegovom ostvarenju“, rekao je Horstel. On kaže da SAD vladaju u Kijevu, ali da su njihovi strateški planovi u regionu ostali nepromenjeni. SAD, prema njegovim rečima, imaju za cilj uspostavljanje kontrole nad ruskim velikim resursima, da prekinu prijateljske odnose Nemačke i Rusije, da distanciraju Evropu, stvarajući joj unutrašnje probleme kao i da izvrše pritisak na Evropsku uniju kako bi počela isporuku oružja Ukrajini. Prema njegovim rečima, Merkelova prati „opštu liniju“ jer želi da umiri Amerikance, kao i da isporuku oružja učini uslovnom. „Nemačka neće biti prva koja će isporučiti smrtonosno oružje, već će biti jedna od poslednjih članica EU koja će to učiniti“, zaključuje publicista.
Pročitajte još:AGRESIJA: Donjeck opet pod snažnom vatrom ukrajinske artiljerije!RUSKE NEBESKE SILE: Avijacija Ruske Federacije (VIDEO)
Izvor: Sputnjik

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA