Најновије

Препоручујемо да прочитате књигу "Степски коњи"

Енглески писац Филип Кер познат је по историјским трилерима чију је радњу углавном смештао у Немачкој током тридесетих година XX века, током Другог светског рата и Хладног рата, међу којима је и трилогија Берлинска ноћ, овог пута пише драму о мало познатом историјском догађају која ће заинтригирати сваког. Читаоцима у нашој земљи представља се романом „Степски коњи“, причом о тражењу излаза из загрљаја леда и смрти у мрачним данима Другог светског рата у Украјини, земљи чија се бурна историја наставља и данас.
Насловна страна-Лагуна

Насловна страна-Лагуна

Јунак је Максим Борисович, старац који се брине о животињама у природном резервату Асканија Нова, у Украјини где је на прагу још једна ледена зима. Година је 1941, и овог пута све је другачије. Максим Борисович мора да научи да живи с нацистима који су окупирали његову вољену земљу. Мора такође да научи да чува тајне јер се девојчица по имену Каљинка скрива недалеко од његове куће. Каљинка је остала без дома и породице, без ичега осим голог живота. Стекла је ипак један мали али драгоцен дар: пријатељство ретке врсте ,дивљих степских коња, који слободни живе у резервату. Поред Максима Борисовича, коњи којима је такође угрожен опстанак, једини су Каљинкини пријатељи. Када у једном истребљивачком походу нацисти готово успевеју да их сасвим затру, Каљинка мора да се отисне на опасно путовање преко ледене степе да би спасла једина два преживела коња и себе.
Прочитајте још:Милена Лудајић представља нову верзију „Црвенкапе“Кустурица: ЕУ није демократија, него „неолиберални монархизам“
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА