Najnovije

Preporučujemo da pročitate knjigu "Stepski konji"

Engleski pisac Filip Ker poznat je po istorijskim trilerima čiju je radnju uglavnom smeštao u Nemačkoj tokom tridesetih godina XX veka, tokom Drugog svetskog rata i Hladnog rata, među kojima je i trilogija Berlinska noć, ovog puta piše dramu o malo poznatom istorijskom događaju koja će zaintrigirati svakog. Čitaocima u našoj zemlji predstavlja se romanom „Stepski konji“, pričom o traženju izlaza iz zagrljaja leda i smrti u mračnim danima Drugog svetskog rata u Ukrajini, zemlji čija se burna istorija nastavlja i danas.
Naslovna strana-Laguna

Naslovna strana-Laguna

Junak je Maksim Borisovič, starac koji se brine o životinjama u prirodnom rezervatu Askanija Nova, u Ukrajini gde je na pragu još jedna ledena zima. Godina je 1941, i ovog puta sve je drugačije. Maksim Borisovič mora da nauči da živi s nacistima koji su okupirali njegovu voljenu zemlju. Mora takođe da nauči da čuva tajne jer se devojčica po imenu Kaljinka skriva nedaleko od njegove kuće. Kaljinka je ostala bez doma i porodice, bez ičega osim golog života. Stekla je ipak jedan mali ali dragocen dar: prijateljstvo retke vrste ,divljih stepskih konja, koji slobodni žive u rezervatu. Pored Maksima Borisoviča, konji kojima je takođe ugrožen opstanak, jedini su Kaljinkini prijatelji. Kada u jednom istrebljivačkom pohodu nacisti gotovo uspeveju da ih sasvim zatru, Kaljinka mora da se otisne na opasno putovanje preko ledene stepe da bi spasla jedina dva preživela konja i sebe.
Pročitajte još:Milena Ludajić predstavlja novu verziju „Crvenkape“Kusturica: EU nije demokratija, nego „neoliberalni monarhizam“
Izvor: Pravda/Marija Gojković

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA