Најновије

ЗАМАЛО: Одлична Звезда ипак поражена од Барсе (ВИДЕО)

БЕОГРАД - Кошаркаши Црвене звезде поражени су од Барселоне у Комбанк арени резултатом 77:73 у мечу 11. кола Топ16 фазе у Евролиги.
Дејан Радоњић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Дејан Радоњић (Фото: ЈуТјуб принтскрин)

Драматичан меч пред 18.500 гледалаца у Комбанк арени одлучио је скок у нападу шпанског представника. Барселона је на тај начин постигла одлучујуће поене са линије слободних бацања, а на крају је укупно имала 17 офанзивних скокова. Звезда је одиграла сјајан меч против великог ривала и била је надомак сензације. Фантастични Бобан Марјановић је још једном доказао због чега је најбољи играч Европе ове сезоне, а црвено-бели су шансу, чини се, пропустили у финишу треће деонице када су олако испустили +6. У последњих десет минута искусни тим Барселоне знао је како да се избори са притиском са трибина, имао је у одређеним тренуцима и помоћ судија и на крају је остварио осму победу у другој фази. Звезда сада има скор 3-8, али још увек има минималну шансу за пролаз у четвртфинале. Бобан Марјановић предовидо је Звезду на овој утакмици са 23 поена (10-17), 11 скокова, 5 асистенција и индексом 35. По 10 поена додали су Блажич и Калинић, 8 је постигао Дангубић, а 7 Џенкинс. На другој страни, Саторански је био најбољи са 11 поена, 10 скокова и 5 асистенција, 12 поена убацио је Наваро, а по 10 Уертас и Томас.

Радоњић: Одличан меч, остаје жал

Тренер Црвене звезде Дејан Радоњић рекао је да је Барселона славила у Арени захваљујући много већем броју скокова у нападу. Звездин тренер истакао је да је његов тим одиграо веома добар меч против великог ривала и додао да је приметан раст форме у игри црвено-белих. „Честитке Барселони на победи и одличној утакмици. Генерално, још једна добра представа Звезде, али није било довољно за тријумф. Оно што смо знали, али нисмо исконтролисали, то су офанзивни скокови, морали смо да будемо квалитетнији у ситуацијама када смо имали добре моменте дали смо им превише нових позиција које су они користили, што реализацијом, што другим елементима“, рекао је Радоњић по завршетку меча. У самом финишу одличио је скок у нападу. „Утакмица је била у позицији да и ми можемо да дођемо до победе, у самој завршници нисмо успели да дођемо добром одбраном до лопте за победу. Кад смо добро бранили, они су нам одузели лопту, они су у последњој четвртини били одлични са слободних бацања.“ Звездин тренер захвалио се и навијачима на сјајној подршци. „Хвала навијачима на сјајној подршци, оно што је најбитније је да смо у низу добрих издања, да само тако наставимо, циљ да до краја Евролиге дођемо до неке победе, тако ћемо се припремати, било да смо гости или домаћини.“ Ипак и поред свега остаје жал што велики противник није савладан. „Имали смо проблема са офанзивним скоком и у првом делу, видео се квалитет Барселоне као предност. Остаје жал јер је то један од кандидата за првака Европе, да нису имали проблеме са повредама конкурисали би за прво место, али могу да буду оптимисти до краја сезоне, не само у Евролиги, већ и у својој домаћој лиги. Вилијамс је одрадио добар посао, направио је много да би наш напад функционисао, није имао статистички онога што га је раније красило, али је правио вишак, што је Марјановић искористио, али смо користили и нека друга решање у нападу.“ Занимљив одговор Радоњић је дао на коментар новинара да су судије помогле Барселони: „Није питање да ли смем или не, смем, али нећу. Критеријум је био уједначен, то могу да кажем. Да је био мало неуједначен, питање је како би се утакмица завршила", закључио је тренер Црвене звезде. Погледајте најбоље акције црвено-белих са вечерашњег меча:
Прочитајте још:
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА