Најновије

Партизан сменио Николића, нови тренер је Зоран Милинковић

БЕОГРАД - Генерални директор Партизна Милош Вазура потврдио је да је нови тренер црно-белих Зоран Милинковић и да ће се његова промоција одржати сутра.
Марко Николић, тренер ФК Партизана (Фото: ЈуТјуб скриншот)

Марко Николић, тренер ФК Партизана (Фото: ЈуТјуб скриншот)

"Донели смо одлуку да Марко Николић нема поверење клуба, једногласно смо изабрали да нови тренер буде Милинковић, сутра ће бити конференција за медије на којој ће бити представљен", рекао је Вазура новинарима на стадиону Партизана. Он је истакао да је Николић смењен одлуком гласова 10:2, док су против смене били Драган Бјелогрлић и Ненад Јанковић. Коментар на Николићеву смену новинарима на стадиону Партизана дао је и председник Спортског друштва Партизан Душко Вујошевић. "Ови људи воле клуб и имају право да донесе одлуке, али и потпуну одговорност. Нисам за то да озбиљан клуб мења тренера током такмичења, а Николићу је вероватно било тешко да ради због опструкција унутар клуба", рекао је Вујошевић. Фудбалски клуб Партизан саопштио је данас да је смена тренера Марка Николића била неопходна како би се остварио напредак у игри и резултатима. "Управни одбор на данашњој седници разматрао је резултате и игре тима у пролећном делу такмичарске сезоне 2014/2015. У расправи је исказано незадовољство постигнутим играма и оствареним резултатима и закључено је да су угрожени такмичарски циљеви клуба, пре свега освајање првог места у првенству Србије. Изражен је став да је промена на месту тренера неопходна како би се остварио напредак у игри и резултатима без кога није могуће постизање жељених резултата и пласмана", наводи се у саопштењу црно-белих. Управни одбор клуба одао је признање Николићу на раду у претходних 15 месеци и изразио уверење да ће нови тренер Зоран Милинковић испунити циљеве. "Николић је један од најперспективнијих српских тренера, а његов одлазак са места тренера је нужност коју намећу такмичарске амбиције клуба. За новог тренера изабран је МИлинковић, бивши играч клуба и реномирани стручњак и УО му исказује једнодушну подршку и поверење. Уверени смо да ће Милинковић уз помоћ и сарадњу играча, чланова стручног штаба, управе и навијача успешно одговорити обавезама и циљевима клуба", закључује се у саопштењу. Милинковић: Свестан сам шта се од мене очекује Милинковић је данас рекао да му је велика част што је преузео црно-беле и поручио да је свестан да се од њега захтева освајање титуле првака. "Свестан сам циљева и обавеза у наредном периоду, желимо да направимо оно што од нас очекују навијачи. Неће бити лако, али моменат је да се више ради, а мање прича", рекао је Милинковић новинарима на стадиону у Хумској.
Прочитајте још:ОПОРАВИО СЕ: Алонсо спреман за тркеПАСПАЉ: Звезда је боља од Партизана!
Он ће први тренинг са играчима обавити сутра за када је заказана и његова промоција у Партизану. "У наредних пар дана одредићу стручни штаб у договору са управом клуба", рекао је Милинковић. Милинковић ће на клупи Партизана наследити Марка Николића, који данас на седници Управног добра добио отказ због слабих резултата у пролећном делу сезоне. Глигоријевић: Смена Николића у интересу Партизана Функционер Партизана Милорад Глигоријевић рекао је данас да је тренер Марко Николић добио отказ због лоших резултата на почетку пролећног дела сезоне. "Била је тешка одлука, дискусија је трајала два и по сата, донели смо непријатну у непопуларну одлуку, надам се у интересу Партизана. Главни разлог су спортски резултати и губитак четири бода предности", рекао је Глигоријевић новинарима након завршетак Управног одбора. Седници Управног одбора на којој је смењен Николић присусутвовали су сви осим Љубише Тумбаковића, који је изостао због приватних обавеза, али је дао своје мишљење. Глигоријевић, ипак, није желео да саопшти Тумбаковићев став, који још раније најавио да ће напустити клуб ако Николић буде добио отказ. Он је истакао да је одлука да се смени Николић донета убедљивом већином гласова на седници УО. "Саопштили смо Николићу одлуку, поздравили смо се са њим и захвалили се на раду. Коректно и спортски смо се растали. Његовој смени доприенело је и то што је уочи почетка другог дела сезоне рекао да у првих шест кола Партизан има бољи распоред и да очекује доста бодова, после чега је пољуљано поверење", рекао је Глигоријевић. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА