Najnovije

Partizan smenio Nikolića, novi trener je Zoran Milinković

BEOGRAD - Generalni direktor Partizna Miloš Vazura potvrdio je da je novi trener crno-belih Zoran Milinković i da će se njegova promocija održati sutra.
Marko Nikolić, trener FK Partizana (Foto: JuTjub skrinšot)

Marko Nikolić, trener FK Partizana (Foto: JuTjub skrinšot)

"Doneli smo odluku da Marko Nikolić nema poverenje kluba, jednoglasno smo izabrali da novi trener bude Milinković, sutra će biti konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen", rekao je Vazura novinarima na stadionu Partizana. On je istakao da je Nikolić smenjen odlukom glasova 10:2, dok su protiv smene bili Dragan Bjelogrlić i Nenad Janković. Komentar na Nikolićevu smenu novinarima na stadionu Partizana dao je i predsednik Sportskog društva Partizan Duško Vujošević. "Ovi ljudi vole klub i imaju pravo da donese odluke, ali i potpunu odgovornost. Nisam za to da ozbiljan klub menja trenera tokom takmičenja, a Nikoliću je verovatno bilo teško da radi zbog opstrukcija unutar kluba", rekao je Vujošević. Fudbalski klub Partizan saopštio je danas da je smena trenera Marka Nikolića bila neophodna kako bi se ostvario napredak u igri i rezultatima. "Upravni odbor na današnjoj sednici razmatrao je rezultate i igre tima u prolećnom delu takmičarske sezone 2014/2015. U raspravi je iskazano nezadovoljstvo postignutim igrama i ostvarenim rezultatima i zaključeno je da su ugroženi takmičarski ciljevi kluba, pre svega osvajanje prvog mesta u prvenstvu Srbije. Izražen je stav da je promena na mestu trenera neophodna kako bi se ostvario napredak u igri i rezultatima bez koga nije moguće postizanje željenih rezultata i plasmana", navodi se u saopštenju crno-belih. Upravni odbor kluba odao je priznanje Nikoliću na radu u prethodnih 15 meseci i izrazio uverenje da će novi trener Zoran Milinković ispuniti ciljeve. "Nikolić je jedan od najperspektivnijih srpskih trenera, a njegov odlazak sa mesta trenera je nužnost koju nameću takmičarske ambicije kluba. Za novog trenera izabran je MIlinković, bivši igrač kluba i renomirani stručnjak i UO mu iskazuje jednodušnu podršku i poverenje. Uvereni smo da će Milinković uz pomoć i saradnju igrača, članova stručnog štaba, uprave i navijača uspešno odgovoriti obavezama i ciljevima kluba", zaključuje se u saopštenju. Milinković: Svestan sam šta se od mene očekuje Milinković je danas rekao da mu je velika čast što je preuzeo crno-bele i poručio da je svestan da se od njega zahteva osvajanje titule prvaka. "Svestan sam ciljeva i obaveza u narednom periodu, želimo da napravimo ono što od nas očekuju navijači. Neće biti lako, ali momenat je da se više radi, a manje priča", rekao je Milinković novinarima na stadionu u Humskoj.
Pročitajte još:OPORAVIO SE: Alonso spreman za trkePASPALJ: Zvezda je bolja od Partizana!
On će prvi trening sa igračima obaviti sutra za kada je zakazana i njegova promocija u Partizanu. "U narednih par dana odrediću stručni štab u dogovoru sa upravom kluba", rekao je Milinković. Milinković će na klupi Partizana naslediti Marka Nikolića, koji danas na sednici Upravnog dobra dobio otkaz zbog slabih rezultata u prolećnom delu sezone. Gligorijević: Smena Nikolića u interesu Partizana Funkcioner Partizana Milorad Gligorijević rekao je danas da je trener Marko Nikolić dobio otkaz zbog loših rezultata na početku prolećnog dela sezone. "Bila je teška odluka, diskusija je trajala dva i po sata, doneli smo neprijatnu u nepopularnu odluku, nadam se u interesu Partizana. Glavni razlog su sportski rezultati i gubitak četiri boda prednosti", rekao je Gligorijević novinarima nakon završetak Upravnog odbora. Sednici Upravnog odbora na kojoj je smenjen Nikolić prisusutvovali su svi osim LJubiše Tumbakovića, koji je izostao zbog privatnih obaveza, ali je dao svoje mišljenje. Gligorijević, ipak, nije želeo da saopšti Tumbakovićev stav, koji još ranije najavio da će napustiti klub ako Nikolić bude dobio otkaz. On je istakao da je odluka da se smeni Nikolić doneta ubedljivom većinom glasova na sednici UO. "Saopštili smo Nikoliću odluku, pozdravili smo se sa njim i zahvalili se na radu. Korektno i sportski smo se rastali. NJegovoj smeni doprienelo je i to što je uoči početka drugog dela sezone rekao da u prvih šest kola Partizan ima bolji raspored i da očekuje dosta bodova, posle čega je poljuljano poverenje", rekao je Gligorijević. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA