Најновије

"Кад сам био мали, нисам ни знао да сам дете са посебним потребама"

Да бисте боље разумели особе са аутизмом представљамо вам књигу "Зашто скачем" Сасвим сигурно до сада нисте читали за овакву књигу. Написао ју је Ноаки Хигашида, паметан, самосвестан и веома шармантан тринаестогодишњи аутистични дечак. Ово су јединствени мемоари који нам показују како аутистичан ум мисли, осећа, посматра и реагује на начин који мало ко од нас може да замисли. Књига нам даје доказ да се затворен у том наизглед беспомоћном аутистичном телу налази ум исто тако радознао, проницљив и сложен као било чији. У овај чаробни свет уводи нас познати светски писац Дејвид Мичел, коме је ова књига побољшала живот и помогла да преброди кризу са својим аутистичним сином.
Насловна страна-Лагуна

Насловна страна-Лагуна

-О књизи „Зашто скачем“, а поводом Светског дана особа са аутизмом који се обележава 2. априла под слоганом „Аутизам. Стоп дискриминацији“, разговараћемо у среду, 1. априла од 14 сати у Делфи Цафéу у СКЦ-у. Учествују: Весна Петровић, председница Савеза удружења Србије за помоћ особама са аутизмом, Наталија Лазић, потпредседница Савеза дружења Србије за помоћ особама са аутизмом,Снежана Бабовић Димитријевић, дефектолошкиња, и Љубица Арсић, књижевница.-најавили су из Лагуне. Аутор књиге „Зашто скачем“ Наоки Хигашида рођен је 1992. године. Аутистично понашање му је дијагностиковано 1998. Похађао је школе за децу са посебним потребама. Средњошколску диплому је стекао 2011. Објављено му је више есеја и литерарних радова који су награђени. Има свој блог и радо говори о проблемима са којима се сусрећу аутистични људи. Живи у Кимицуу, у Јапану. „Кад сам био мали, нисам ни знао да сам дете са посебним потребама. Како сам сазнао? Тако што су ми други говорили да се разликујем од свих осталих и да је то проблем. Сасвим тачно. Било ми је врло тешко да се понашам као нормална особа, па чак ни сада још не могу да водим прави разговор. Не представља ми тешкоћу да наглас читам књиге и певам, али чим покушам да с неким разговарам, речи напросто нестану.“ Ова књига је чаробна и чиста као „Мали принц“ и дирнуће вас дубоко. Научиће вас да гледате пажљивије људе око себе, са више разумевања и љубави.
Прочитајте још: Моника Белучи гради вилу у Требињу?ИСПОВЕСТ РАДОША БАЈИЋА: Отворено о трговини политичким утицајем у Србији
Извор: Правда/Марија Гојковић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА