Најновије

„Антируски фронт Меркелове“ пуца по шавовима

Све је више европских земаља које се противе санкцијама против Русије и осуђују немачку спољну политику, усмерену на „заустављање Москве“. Покушаји да се сачува „европско јединство“ осуђени су на пропаст, оцењује немачки лист Фрај велт.
Владимир Путин и Ангела Меркел (Фото: baricada.ro)

Владимир Путин и Ангела Меркел (Фото: baricada.ro)

Немачка канцеларка Ангела Меркел постарала се током посете Хелсинкију да убеди Финце да наставе да се држе антируског курса Европске уније, али тенденција „растакања“ јединствене европске политике према Русији све је видљивија. Канцеларка је отпутовала у Финску поводом предстојећих избора у тој земљи. У Хелсинкију је изјавила да одлука европских партнера о санкцијама Русији треба да буде заједничка. С њом се сложио фински премијер Александер Стуб, који је додао да „Европска унија има јединствену снагу“. Ипак, према оцени лист, ове речи је једва изговорио. Током предизборне кампање, Стубови опоненти успешно користе тему економских последица санкција и позивају на дијалог с Русијом. Они скрећу пажњу на чињеницу да Финска, када је реч о земљама Европске уније, има најдужу границу с Русијом, као и веома важне економске везе. Меркелова је позвала Финце да буду посвећени. Према њеним речима, ако Европска унија сачува јединство, то ће „неизоставно утицати на политику Русије“. „Антируски фронт Меркелове“ пуца по шавовима, примећује лист. Све је више европских земаља које престају да деле жестоку позицију Меркелове према Москви. Поред Грчке, санкције су критиковале Мађарска, Шпанија, Италија, Словачка, Кипар и Аустрија. Овим земљама санкције наносе већу штету него другим чланицама ЕУ, закључује Фрај велт.
Прочитајте још:ШОЈГУ: Русија ће са Крима контролисати целу ширу зону око Црног мораДУГИН: Евроазијство је традиционална, сакрална, религиозна и духовна Империја
Извор: Спутњик

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА