Најновије

Америци прете нови расни сукоби: Полиција убила црнца који је најављивао револуцију

СЕНТ ЛУИС – Полиција је убила једног 23-годишњег афроамеричког младића који се затворио у кућу и најављивао „црну револуцију” у предграђу Сент Луиса у америчкој држави Мисури, саопштиле су локалне власти.
Скорашњи расни сукоби у Фергусону (Фото: humanevents.com)

Скорашњи расни сукоби у Фергусону (Фото: humanevents.com)

Велика порота у Мисурију, одбацила је прошлог новембра оптужницу против полицајца белца који је пуцао у ненаоружаног Афроамериканца и убио га, у предграђу Сент Луиса Фергусону, што је било повод за талас протеста широм САД. Како је јавио Ројтерс, најновији инцидент догодио се у Џенингсу, смештеном између Фергусона и Сент Луиса, након двочасовне опасаде. Полиција је стигла на позив жене, која им је рекла да је њен син, Тадеус Меккерол, који се закључао у кућу, наоружан ножем и да говори о „црној револуцији”. Према саопштењу полиције, младић се није одазивао позиву на преговоре, а након два сата, изашао је из куће с ножем у једној и Библијом у другој руци.
Прочитајте још:Путин открио: Јељцин је пао са власти због ЈугославијеСкаднал у скупштини: Напредњак изјавио да је НАТО бомбардовање било хуманитарно!
На позив полиције, одбио је да баци нож, и уместо тога насрнуо на њих. Двојица полицајаца су затим пуцала у њега и он је преминуо на лицу места. Истрага о овом инциденту је у току. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА