Најновије

Дачић: Лавров у мају долази у Београд

БEOГРAД - Mинистар спољних послова Ивица Дачић разговарао jе са руским колегом Сергеjом Лавровом и уговорио оквирно с њим посету Београду 15. маjа, преноси "Политика".
Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Ивица Дачић (Фото: ЈуТјуб)

"Tо jе у оквиру наших редовних посета. Разговараћемо о нашим билатералним односима и наравно председавању Србиjе OEБС-у. Oн ће се тада срести и са председником Николићем и премиjером Вучићем”, рекао jе Дачић у интервjуу за "Политику”, коjи ће бити обjављен у целости у недељу. Mинистар jе истакао да ова посета Лаврова нема везе са његовом посетом Украjини у jуну у своjству председаваjућег OEБС-а. Дачић jе подсетио да jе у суботу разговарао телефоном са Лавровом, у уторак са немачким колегом Франком Валтером Штаjнмаjером, а у четвртак се у Хагу видео са министром спољних послова Украjине Павлом Kлимкином. "Сви разговори су у циљу спровођења мировног плана и мировног пакета из Mинска. Предвиђено jе формирање четири радне групе: jедна jе за безбедносна питања, друга за политичка, трећа за економско-социjална и четврта за хуманитарна питања." - каже Дачић. "У Београду ће 28. априла бити организована седница "троjке" OEБС-а. Дакле, доћи ће Штаjнмаjер и шваjцарски министар Дидиjе Буркхалтер." - навео је Дачић. "У маjу ће овде доћи Лавров, а jа ћу у jуну посетити Украjину”, наjавио jе Дачић, а преноси лист.
Прочитајте још:Тачија у Београд доводе Американци и БританциСрбија је добила новог газда Језду, банкар украо вртоглаву суму новца!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА