Najnovije

Dačić: Lavrov u maju dolazi u Beograd

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić razgovarao je sa ruskim kolegom Sergejom Lavrovom i ugovorio okvirno s njim posetu Beogradu 15. maja, prenosi "Politika".
Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

Ivica Dačić (Foto: JuTjub)

"To je u okviru naših redovnih poseta. Razgovaraćemo o našim bilateralnim odnosima i naravno predsedavanju Srbije OEBS-u. On će se tada sresti i sa predsednikom Nikolićem i premijerom Vučićem”, rekao je Dačić u intervjuu za "Politiku”, koji će biti objavljen u celosti u nedelju. Ministar je istakao da ova poseta Lavrova nema veze sa njegovom posetom Ukrajini u junu u svojstvu predsedavajućeg OEBS-a. Dačić je podsetio da je u subotu razgovarao telefonom sa Lavrovom, u utorak sa nemačkim kolegom Frankom Valterom Štajnmajerom, a u četvrtak se u Hagu video sa ministrom spoljnih poslova Ukrajine Pavlom Klimkinom. "Svi razgovori su u cilju sprovođenja mirovnog plana i mirovnog paketa iz Minska. Predviđeno je formiranje četiri radne grupe: jedna je za bezbednosna pitanja, druga za politička, treća za ekonomsko-socijalna i četvrta za humanitarna pitanja." - kaže Dačić. "U Beogradu će 28. aprila biti organizovana sednica "trojke" OEBS-a. Dakle, doći će Štajnmajer i švajcarski ministar Didije Burkhalter." - naveo je Dačić. "U maju će ovde doći Lavrov, a ja ću u junu posetiti Ukrajinu”, najavio je Dačić, a prenosi list.
Pročitajte još:Tačija u Beograd dovode Amerikanci i BritanciSrbija je dobila novog gazda Jezdu, bankar ukrao vrtoglavu sumu novca!
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA