Najnovije

LETEĆI TRAKTORI I ZMAJEVI: Gledaju nas kao stoku! Otkud najviše poljoprivrednika na Vračaru?! (VIDEO)

Seljaci već nemaju od čega da žive. Pričaju o letećim atuomobilima, letećim traktorima i zmajevima, a mehanizacija nam je zastarela, zarada za celu godinu je najčešće oko 500 evra, ili je poljoprivrednik na gubitku. I jednostavno opstaju tako što rade negde u gradu, a onda dođu da obrađuju zemlju, što znači da ne mogu biti potpuno posvećeni tom poslu i ne mogu tako kvalitetno da ga odrade, izjavio je Aleksandar Glišić, predsednik Izvršnog odbora Pokreta poljoprivrednika Srbije, prilikom gostovanja na Jutjub kanalu Pravi odgovor. 

On je upozorio na veliki broj fiktivnih poljoprivrednih gazdinstava, koja, kako je rekao, treba pogasiti. 

- Najviše ih imamo registrovanih u gradu Beogradu. Pa koliko se ljudi sa Vračara bavi poljoprivredom? A imamo najveći broj registrovanih gazdinstava na Vračaru – otkrio je Glišić. 

On je skrenuo pažnju na projekat autoputa kod Topole, preciznije brzu saobraćajnicu prvog reda „Vožd Karađorđe“, koja se razlikuje od autoputa samo po tome što nema zaustavnu traku, rekavši da je ona projektovana da „prolazi preko viševekovnih vinograda“. 

- Između ostalih i preko mog vinograda. Ta brza saobraćajnica „Vožd Karađorđe“ deli sela Donje Jasenice na dva dela i uzima najplodnije zemljište, uzima voćnjake i vinograde. Umesto pored rečnog toka, ona ide preko najboljih plantaža i najkvalitetnijih zemljišta. Čak prelazi direktno preko hipodroma Mihajla i LJubice Karađorđević, koji oni grade sa urednim dozvolama. Taj krak je nepotreban, pošto opština Topola već ima izlaz na brzu saobraćajnicu „Vožd Karađorđe“, a ovaj novi krak zauzima oko 350 hektara najplodnijeg zemljišta u topolskoj opštini – opominje sagovornik Pravog odgovora.  

Glišić je objasnio da će zemlja između dva kraka ostati zaorbljena, jer će seljaci morati da kruže desetinama kilometara okolo da bi preko nadvožnjaka došli do svojih parcela, što bi ih izložilo i većem trošku i došlo bi do zapuštanja i zaparloženja tog zemljišta. 

Govoreći o hrani koju jedemo, upozorio je da smo „postali lešinari i prerađivači otpada“. 

- Jedemo meso sa isteklim rokom trajanja. U Evropi je rok trajanja mesa šest meseci, a u Srbiji godinu dana. I gde će oni sa tim mesom? Pa dajte Srbima da to pojedu. I to Srbi na kraju i pojedu – primetio je. 

Glišić je izneo da je hrana koju uvozimo nekontrolisanog porekla. 

- Uvozi kako ko šta stigne, i naš čovek u gradu, a i u selu, jede totalno nekontrolisanu hranu. Prvi smo u Evropi po obolevanju od kolateralnog karcinoma. A zašto? Verovatno zbog hrane. Imamo Otvoreni Balkan, sada može jedan prosečan trgovac da upali kamion, ode u Albaniju, dotera papriku, paradajz, zelenu salatu, jagodu, i to naš narod jede, a šta je to i čime je tretirano i kako je rađeno, to se više niko ne pita. Nemamo više nijednu službu koja kontroliše kvalitt te hrane, i Jugoisnpekt su ugasili – ističe Glišić. 

On je objasnio odakle stiže u supermarkete „dobar krompir“, kako ga je nazvao predsednik Aleksandar Vučić prošle godine predstavljajući akcijsku cenu krompira u supermarketu, pa se, prema izjavi Glišića, ispostavilo da taj krompir nimalo nije dobar. Takođe je otkrio i odakle stiže paprika koja se prodaje po nenormalnoj ceni od 500 dinara za kilogram. 

Takođe, ispričao je i kako se na selu kradu izbori, kako se ucenjuje ostarelo seosko stanovništvo, i šta im se obećava i kako im se preti, ako ne glasaju za naprednjačku kliku. O svemu detaljnije saznajte u emisiji na kanalu Pravi odgovor.  

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"

Izvor: Pravda.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA