Најновије

У ЗАГРЕБУ УЗНЕМИРЕНИ ГЕНЕРАЛИ: Сарајево подиже оптужнице против хрватских генерала

У Сарајеву се отварају неке оптужнице против хрватских генерала и виших официра јер се у том граду оснива одређени мини Хаг.
Пензионисани хрватски генерал Павао Миљавац (Фото: Јутјуб)

Пензионисани хрватски генерал Павао Миљавац (Фото: Јутјуб)

Један од пуковника Хрватске војске већ је добио позив као сведок, и то на личну адресу мимо Министарства одбране и других хрватских институција. „Генералски збор се намерава да укључи у тај проблем јер су познати сви документи и досадашње пресуде Међународног суда у Хагу те сматрамо да требамо максимално да заштитимо наше суборце. Постојали су и споразуми између БиХ и Хрватске око судјеловања ХВ-а на територију БиХ, а и према међународним конвенцијама свака држава може привремено у посебним околностима ући 60 километара на териториј друге државе. Позивам медије да истраже о чему се у овом случају сарајевског мини Хага ради – устврдио је пензионисани генерал Павао Миљавац, председник Хрватског генералског збора (ХГЗ), након редовите годишње скупштине тог удружења, одржаог у суботу. Подсетимо, тужилаштво Босне и Херцеговине је пре месец дана оповргнуло написе недељника Национал, према којима се у Сарајеву припремају оптужнице за ратне злочине против Милијана Бркића, главног секретара ХДЗ-а.
Прочитајте још:Месић: Треба ићи у Москву, десница развија заставе фашизмаХрватски премијер: Данашњи ХДЗ је екстремнији од Туђмановог
Извор: poskok.info

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА