Најновије

УБАЦИВАЋЕ НАМ ЧИПОВЕ ИСПОД КОЖЕ: Ово су лозинке будућности!

Компанија PayPal ради на развијању нове генерације лозинки које ће буквално моћи да се поједу. Реч је о пилули која ће, док је у нашем стомаку, омогућити пријављивање на сајт или неки други сервис.
Илустрација (Фото: pixabay.com)

Илустрација (Фото: pixabay.com)

Џонатан Либланк, један од главних научника ове компаније, изјавио је да ће пилулу коју ће корисник прогутати покретати стомачна киселина, као и да ће се у њој налазити мини-компјутери. Он је такође додао да је технологија толико напредовала да омогућава “праву интеграцију са људским телом”. Нова врста лозинки ће моћи да се поједе или убризга, и оне ће заменити тренутно најбезбеднији начин за пријављивање на рачунаре или неки сајт, а то су биометријске лозинке. Куцање шифри постаће прошлост. Поменуте капсуле би чак могле да мере ниво шећера у крви и крвни притисак, пре него што рачунару пошаљу енкриптоване податке за пријављивање. Још једна варијанта нових шифри би могла да укључује силиконске чипове који би били уграђивани испод коже, као и “компјутерске тетоваже” које би информације слале путем Wi-Fi конекције. PayPal тренутно ради и на паметним наруквицама које би путем идентификације откуцаја срца могла да утврди идентитет особе, али према речима Либланка они још увек не планирају њихово масовно коришћење.
Прочитајте још:МАЛИ ФЕЈСБУК ТРИКОВИ: Како да окренете текст наопако или да пошаљете своју слику као смајли (ВИДЕО)Отежајте хакерима: Ево како да заштитите податке које могу да вам покраду за само пар секунди!
Извор: Дејли мејл, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА