Најновије

МАЛА ЈАБУКА СМРТИ: Од овог воћа се може умрети а по изгледу се не разликује пуно од обичне јабуке!

Свима је јасно да јабуке које купујемо на пијаци или у продавници су најчешће из увоза јер плодови са овог подручја не могу да роде током целе године. Управо то је један од разлога за бригу јер постоји воће које је изузетно отровно, а ми га конзумирамо стално. У питању су – отровне јабуке.
Мала јабука смрти (Фото: Википедија)

Мала јабука смрти (Фото: Википедија)

Оне су пореклом са Флориде, али се могу пронаћи и на Бахамима, Карибима, у Централној и Јужној Америци. Име јој потиче из шпанског језика, а буквалан превод је "мала јабука". Физички је јако слична обичној јабуци коју можемо купити било где, због чега може доћи до забуне међу продавцима али и купцима. Њено стабло је једно од најотровнијих на свету о чему сведочи и њен назив - мала јабука смрти. Дрво и сама јабука садрже јаке токсине који приликом конзумирања изазивају ужасан дерматитис. Уколико вас задеси снажан пљусак и спас потражите испод њене крошње, на кожи ће вам изаћи пликови од течности која се слива низ лишће. Уколико пак вам капљица упадне у око, може изазвати слепило. Уколико сте већ загризли јабуку, можете прокрварити, добити бактеријску инфекцију или опекотине унутрашњих органа. Како би се овакве непријатне и смртоносне ситуације спречиле, најчешће се на стаблу отровних јабука окачи црвени знак “X” који указује на потенцијалну опасност. Међутим, постоји и дрвеће које није обележено. У прошлости су Индијанци користили сок овог дрвета да отрују своје стреле или су везивали жртву за стабло како би осигурали њихову спору и болну смрт.
Прочитајте још:Када прочитате ово, никада више нећете бацити љуске од јаја!Тибетански рецепт за здрав и дуг животКрваре вам десни и имате проблем са столицом? Под стресом сте!
Извор: ЕПК, Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА