Најновије

ПАКЛЕНИ ПЛАН: Терористи из Куманова на мети имали мост у Скопљу

Терористичка група која је одговорна за нападе у Куманову спремала је страшан терористички напад у којем би погинуо велики број цивила.
Терористи су имали у плану дизање моста (Фото: Википедија)

Терористи су имали у плану дизање моста (Фото: Википедија)

Наиме, ухапшени терористи открили су да је један од планова напада био и дизање каменог моста у Куманову у ваздух, преноси vecer.mk. Напад је требало да се одигра половином маја, а поред моста планирани су напади на полицију, суд и болницу. Овај напад убио би велики број цивила и припадника полиције. Терористи су на располагању имали велику количину новца како би све спровели до краја, а сваки припадник терористичке групе био је искусан борац. Они су Дивље насеље у Куманову одабрали за центар својих операција због великог броја становника и уских улица, које су идеалне за терористе, а ноћна мора за припаднике полиције. Душанов мост у Скопљу Душанов мост (називан и Камени мост) у Скопљу је мост преко реке Вардар који повезује стари и нови део Скопља, главног града Македоније, и једна је од значајних грађевина историјског значења. Постоје две групе извора информација везане за време изградње моста. Према једној мост је изграђен у VI веку за време империје Јустинијана II а дограђиван непосредно пре крунисања Цара Душана у тврђави Кале. Према другој верзији мост је изграђен за време султана Мехмеда II Освајача, у периоду између 1451. и 1459.
Прочитајте још:ТАТА, ТИ СИ МОЈ ХЕРОЈ: Заплакаћете кад прочитате писмо које је син написао погинулом српском специјалцуОво су терористи из Куманова – један је плаћеник из Немачке!
Извор: vecer.mk

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА