Најновије

Шеф ЦИА признао: Знали смо за планове "Исламске државе"

ВАШИНГТОН - Шеф америчке обавештајне службе ЦИА, Џон Бренан, у интервјуу за телевизијски канал ЦБС, признао је да је ЦИА још давно имала обавештајне податке који су указивали на будуће планове милитатне групе данас познате као "Исламска држава".
Ирак - опасне фреквенције (Фото: Pixabay)

Ирак - опасне фреквенције (Фото: Pixabay)

"Имали смо доста обавештајних података који су говорили о потенцијалним плановима и у ком правцу би могла да се развијају активности "Исламске државе" и њених група, као и о дешавањима везаним за проблематику Ирака, међурелигијске односе и слично." - каже Бренан за ЦБС. Он је истакао да способност Ирака да се бори против "Исламске државе" зависи од неколико елемената. "То су техничке и управљачке способности Ирака на првом месту." - каже Бренан коментаришући питање способности ирачких оружаних снага да се супроставе џихадистима. Ова изјава у светлу све чешћих тврдњи од стране разних аналичара да иза "Исламске државе" стоје Сједињене Америчке Државе, које спонзоришу ову моћну терористичку групу користећи их као средство и инструмент остваривања својих интереса, посебно је интересантна. Подсећамо, генерал војске Ирана, Мосуд Џазајери, недавно је оптужио САД да играју улогу спонзора "Исламске државе". Генерал Џазајери, у интервјуу за Фарс Њуз, рекао је:"Све је то резултат идеја и планова државе тероризма, Сједињених Америчких Држава."
Прочитајте још:Виши званичник НАТО: Светски рат је неизбежан и почиње до летаАмерички добровољац у ДНР испричао о језивом злочину Украјинаца па одржао лекцију сународницима у САД (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА