Najnovije

Šef CIA priznao: Znali smo za planove "Islamske države"

VAŠINGTON - Šef američke obaveštajne službe CIA, DŽon Brenan, u intervjuu za televizijski kanal CBS, priznao je da je CIA još davno imala obaveštajne podatke koji su ukazivali na buduće planove militatne grupe danas poznate kao "Islamska država".
Irak - opasne frekvencije (Foto: Pixabay)

Irak - opasne frekvencije (Foto: Pixabay)

"Imali smo dosta obaveštajnih podataka koji su govorili o potencijalnim planovima i u kom pravcu bi mogla da se razvijaju aktivnosti "Islamske države" i njenih grupa, kao i o dešavanjima vezanim za problematiku Iraka, međureligijske odnose i slično." - kaže Brenan za CBS. On je istakao da sposobnost Iraka da se bori protiv "Islamske države" zavisi od nekoliko elemenata. "To su tehničke i upravljačke sposobnosti Iraka na prvom mestu." - kaže Brenan komentarišući pitanje sposobnosti iračkih oružanih snaga da se suprostave džihadistima. Ova izjava u svetlu sve češćih tvrdnji od strane raznih analičara da iza "Islamske države" stoje Sjedinjene Američke Države, koje sponzorišu ovu moćnu terorističku grupu koristeći ih kao sredstvo i instrument ostvarivanja svojih interesa, posebno je interesantna. Podsećamo, general vojske Irana, Mosud DŽazajeri, nedavno je optužio SAD da igraju ulogu sponzora "Islamske države". General DŽazajeri, u intervjuu za Fars NJuz, rekao je:"Sve je to rezultat ideja i planova države terorizma, Sjedinjenih Američkih Država."
Pročitajte još:Viši zvaničnik NATO: Svetski rat je neizbežan i počinje do letaAmerički dobrovoljac u DNR ispričao o jezivom zločinu Ukrajinaca pa održao lekciju sunarodnicima u SAD (VIDEO)
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA