Најновије

РАЗВАЉУЈУ: Удружене јеменске снаге освојиле војну базу у Саудијској Арабији!

САУДИЈСКА АРАБИЈА - Хути покрет и јеменска војска су у потпуности заузели саудијску војну базу Ејне-л-Харе у провинцији Асир.
Јеменски борац (Фото: annahar.com)

Јеменски борац (Фото: annahar.com)

Хутске војне снаге у координисаној акцији са регуларном јеменском армијом, током сукоба са саудијском војском у пограничном подручју, успеле су да заузму војну базу Ејне-л-Харе у провинцији Асир, јавља агенција Фарс. Војни извори тврде да је том приликом заплењено 45 тенкова, 55 војних транспортера, 465 пројектила земља-земља, док је 50 саудијских војника погинуло а преко 40 заробљено. [caption id="" align="alignleft" width="250"]

Провинција Асир у Саудијској Арабији (Фото: Викимедија)[/caption] Саудијска Арабија већ преко два месеца изводи нападе на Јемен. До сада је погинуло на хиљаде а повређено на десетине хиљада јеменских цивила. Саудијска Арабија се, и поред честих најава, прегруписавања армије и слања великог броја тенкова према јеменској граници, још увек није усудила да пошаље копнене снаге у Јемен. Са друге стране Јеменска армија, Хути покрет и удружена јеменска племена већ неко време бележе значајне војне успехе на територији Саудијске Арабије, нарочито у планинским пределима на југу те земље.
Прочитајте још:
Извор: Сахар ТВ

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА