Najnovije

RAZVALJUJU: Udružene jemenske snage osvojile vojnu bazu u Saudijskoj Arabiji!

SAUDIJSKA ARABIJA - Huti pokret i jemenska vojska su u potpunosti zauzeli saudijsku vojnu bazu Ejne-l-Hare u provinciji Asir.
Jemenski borac (Foto: annahar.com)

Jemenski borac (Foto: annahar.com)

Hutske vojne snage u koordinisanoj akciji sa regularnom jemenskom armijom, tokom sukoba sa saudijskom vojskom u pograničnom području, uspele su da zauzmu vojnu bazu Ejne-l-Hare u provinciji Asir, javlja agencija Fars. Vojni izvori tvrde da je tom prilikom zaplenjeno 45 tenkova, 55 vojnih transportera, 465 projektila zemlja-zemlja, dok je 50 saudijskih vojnika poginulo a preko 40 zarobljeno. [caption id="" align="alignleft" width="250"]

Provincija Asir u Saudijskoj Arabiji (Foto: Vikimedija)[/caption] Saudijska Arabija već preko dva meseca izvodi napade na Jemen. Do sada je poginulo na hiljade a povređeno na desetine hiljada jemenskih civila. Saudijska Arabija se, i pored čestih najava, pregrupisavanja armije i slanja velikog broja tenkova prema jemenskoj granici, još uvek nije usudila da pošalje kopnene snage u Jemen. Sa druge strane Jemenska armija, Huti pokret i udružena jemenska plemena već neko vreme beleže značajne vojne uspehe na teritoriji Saudijske Arabije, naročito u planinskim predelima na jugu te zemlje.
Pročitajte još:
Izvor: Sahar TV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA