Најновије

Синиша Ковачевић уз ДСС и Двери

Српски отаџбински фронт Синише Ковачевића решио да појача "патриотски блок". Лидери ДСС и СОФ потврдили савез. Јавна најава новог савеза највероватније у понедељак.
Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Бошко Обрадовић (Фото: Јутјуб принтскрин)

Незванични разговори о заједничкој опозиционој сарадњи су интензивирани, и преостало је да руководства те три политичке странке формално аминују проширење савеза. Репортери "Новости" забележили су јуче сусрет Санде Рашковић Ивић и Синише Ковачевића у башти једног београдског кафића. Главна тема лежерног подневног разговора уз кафу биле су и - заједничке политичке акције против власти: - Био је то пре свега сусрет два пријатеља. Наравно да се важни политички договори не постижу у баштама кафана, али је тачно и да су ДСС и СОФ одмакли у планирању заједничког наступа. Врло брзо ће о томе и јавност бити обавештена - испричао нам је Ковачевић после сусрета. И Рашковић Ивић је за "Новости" потврдила да је нови политички савез практично на помолу: - Попричали смо пријатељски о стању на политичкој сцени и лошој власти која води Србију. Истог смо мишљења да је потребно сабирање патриотских снага како бисмо заједно кренули у борбу за слободу и спас Србије и српског народа. Ковачевић и Рашковић Ивић већ су били саборци унутар ДСС пре него што је познати драмски писац напустио странку у фебруару 2014, због концепцијског разлаза са тадашњим лидером Војиславом Коштуницом. Обоје су још тада заговарали политику уједињења свих патриотских снага.
Прочитајте још:ДСС и Двери против продаjе Tелекома
Према сазнањима "Новости", председништво ДСС већ данас би требало да потврди савез са Ковачевићевим СОФ, а то ће учинити и старешинство Двери. Заједничка конференција за новинаре могла би да се одржи већ у понедељак. Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА