Najnovije

Siniša Kovačević uz DSS i Dveri

Srpski otadžbinski front Siniše Kovačevića rešio da pojača "patriotski blok". Lideri DSS i SOF potvrdili savez. Javna najava novog saveza najverovatnije u ponedeljak.
Boško Obradović (Foto: Jutjub printskrin)

Boško Obradović (Foto: Jutjub printskrin)

Nezvanični razgovori o zajedničkoj opozicionoj saradnji su intenzivirani, i preostalo je da rukovodstva te tri političke stranke formalno aminuju proširenje saveza. Reporteri "Novosti" zabeležili su juče susret Sande Rašković Ivić i Siniše Kovačevića u bašti jednog beogradskog kafića. Glavna tema ležernog podnevnog razgovora uz kafu bile su i - zajedničke političke akcije protiv vlasti: - Bio je to pre svega susret dva prijatelja. Naravno da se važni politički dogovori ne postižu u baštama kafana, ali je tačno i da su DSS i SOF odmakli u planiranju zajedničkog nastupa. Vrlo brzo će o tome i javnost biti obaveštena - ispričao nam je Kovačević posle susreta. I Rašković Ivić je za "Novosti" potvrdila da je novi politički savez praktično na pomolu: - Popričali smo prijateljski o stanju na političkoj sceni i lošoj vlasti koja vodi Srbiju. Istog smo mišljenja da je potrebno sabiranje patriotskih snaga kako bismo zajedno krenuli u borbu za slobodu i spas Srbije i srpskog naroda. Kovačević i Rašković Ivić već su bili saborci unutar DSS pre nego što je poznati dramski pisac napustio stranku u februaru 2014, zbog koncepcijskog razlaza sa tadašnjim liderom Vojislavom Koštunicom. Oboje su još tada zagovarali politiku ujedinjenja svih patriotskih snaga.
Pročitajte još:DSS i Dveri protiv prodaje Telekoma
Prema saznanjima "Novosti", predsedništvo DSS već danas bi trebalo da potvrdi savez sa Kovačevićevim SOF, a to će učiniti i starešinstvo Dveri. Zajednička konferencija za novinare mogla bi da se održi već u ponedeljak. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA