Најновије

Инцидент у Доњецку: Ухапшен бивши гувернер Павел Губарев

ДОЊЕЦК - Бивши гувернер Доњецка Павел Губарев ухапшен је вечерас у главном граду ДНР након снајперске пуцњаве са једне напуштене пословне зграде, преноси руска телевизија "Life News". Губарев је један од 15 ухапшених лица осумњичених за напад, а полиција је пронашла оружје из ког је пуцано. Након саслушања Губарев је пуштен кући.
Павел Губарев (Фото: lifenews.ru)

Павел Губарев (Фото: lifenews.ru)

Безбедносне службе ДНР брзо су након пуцњаве опколиле напуштену зграду "Скај ситија" из које је пуцано и привеле осумњичене особе. Истрага је покренута против свих ухапшених а они њима је извађена и крв како би се проверило да ли су у алкохолисаном стању. Руска телевизија "Life News" jaвља да је Губарев одмах након саслушања пуштен, као и остатак приведених али да истрага и даље утврђује ко је пуцао. У нападу није било повређених. Губарев је био један од људи који су покренули устанак против кијевског режима у Доњецку. На народном митингу изабран је за гувернера након чега су га украјинске власти ухапсиле у марту 2014. године. Губарев и још један побуњеник су размењени за три украјинска специјалца у Славјанску. Губарев је био јако истакнут у политичком животу Доњецка и организовао је скупове против украјинске власти. Губарев је био активан и у прикупљању хуманитарне помоћи за угрожено становништво. Губарев је први известио о заузимању граничног пункта Мариновка током августовске офанзиве ДНР а тај видео можете погледати ОВДЕ. За сада нема информација у каквој је вези са данашњим инцидентом  у Доњецку и за шта се конкретно терети.
Прочитајте још:Kадиров открио шта планира да уради са специјалцем који му је сломио ребраКРЕНУЛИ У ПОГРЕШНОМ СМЕРУ: Противтенковске мине спречавају напредовање украјинаца
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА