Најновије

Снајпериста Дејан Берић о разлозима повлачења из Маринке

ДОЊЕЦК - Српски добровољац у Доњецку Дејан Берић описао је на свом Фејсбук прифилу данашњу ситуацију у Новорусији и објаснио разлоге повлачења из Маринке.
Дејан Берић (Фото: АТВ Принтскрин)

Дејан Берић (Фото: АТВ Принтскрин)

Берић је написао да је данас најкритричније било у Горловки де се одиграо пешадијски напад Украјинаца на положаје ДНР-а. - На Горловку је био масиван артиљериски удар, наши су сели у ровове и очекивали пешадиски напад после артиљерије. Тукли су их од јутра до два сата после подне нон стоп, из свега могућег. Око два кренули су у жесток пешадиски напад, бој је био сат и по, после тог времена су отерани на почетне позиције. Украјинци су изгубили два борбена возила и имали десетак погинулих и много рањених. И код нас је било жртава , углавном рањених, неколико теже, кажу шансе да преживе су јако мале - казао је Берић. Он је демантовао Украјиснке тврдње да је у борбама за Маринку било 200 убијених припадника ДНР-а, али је потврдио да је било озбиљних губитака. - Украинци су пустили вест да је на нападу на Маринку погинуло око двеста војника наше армије. То је чиста глупости, рањених јесте било можда и преко двеста, од тога двадесетак баш тешко, и тридесетак погинулих. Главни разлог толиког броја рањених је што су то углавном месни борци, и они иду пешадијом на артиљерију да ослободе своје домове, без обзира на жртве не желе да туку артиљеријом своја села и градове. Мало је то тешко схватити ономе ко није овде али је стање такво. И ако се ишло са пушком на артиљерију опет је Маринка заузета - рекао је Берић. Снимке борби за Маринку можете видети ОВДЕ. У борбама су учестововали и српски добровољци о чему можете читати ОВДЕ. Он је објаснио и како је дошло до тога да снаге ДНР-а ипак напусте Маринку. - После је стигло наређење за повлачење, мало је било за чуђење, међутим паметна одлука пошто би се тамо лако могле јединице наћи у окружењу и да нас много погине - каже Берић. Данас је долазило до борби на свим деловима фронта па и на доњецком аеродрому а те снимке можете видети ОВДЕ.
Прочитајте још:Генерал Антонов: Пентагон спрема нуклеарни удар на РусијуТајни снимци из срца калифата: Ево како изгледа живот у граду који је заузела Исламска држава (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА