Најновије

НОВИ УДАР НА РУСИЈУ: Сакашвили спрема војску на граници са Придњестровљем

ОДЕСА - Јавности је познато да је од недавно Михаил Сакашвили, некадашњи председник Грузије која је већ била у кратком рату са Русијом, постављен за градоначелника Одесе у Украјини, а сада се изгледа црне прогнозе о циљу његовог ангажмана остварују.
Сакашвили - жељан освете! (Фото: ЈуТјуб)

Сакашвили - жељан освете! (Фото: ЈуТјуб)

Наиме, одмах по његовом постављању, неки аналитичари су проценили да би он могао бити стављен на то место у оквиру ширег плана да се отвори фронт у Придњестровљу, где су већ стациониране снаге руске армије. Напомињемо, Одеса је најближи град граници са Придњестровљем. Данас су руски медији објавили да долази до концентрисања снага украјинске армије на граници са овом некадашњом покрајином у Молдавији која је прогласила независност. У Болградском реону, у Одеској области, примећено је кретање украјинске армије, те њихово прегруписавање и најважније, постављени су ракетни системи С-300.
Прочитајте још:Ово је омиљено борбено возило команданта Мотороле: Добио га је на поклон од Жириновског (ВИДЕО)ДНР и ЛНР: Желимо у састав Руске Федерације!
Евгениј Шевчук, председник непризнате Републике Придњестровље, потврдио је ова писања медија и саопштио да украјинска армија има појачане активности на граници. Подсећамо, недавно је у медијима писано да је Украјина, односно, Сакашвили блокирао границу са Придњестровљем, те на тај начин блокирао снабдевање руских снага у тој области. Руске снаге су присутне у Придњестровљу као мировне снаге. Стратегија отварања већег броја сукоба мањег интензитета на граници са Русијом је већ позната у јавности као могућа опција којој ће приступити САД и амерички савезници. Циљ оваквог приступа је стварање политичког хаоса, нестабилности и незадовољства у самој Русији, те свргавање Путина са власти и тумбање у Кремљу. Придњестровље је некадашња покрајина Молдавије која је прогласила независност и ужива подршку и заштиту Русије. Тамо су присутне мировне снаге Руске Федерације. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА