Најновије

Путин против легализације "лаких" дрога

МОСКВА - Русија се противи легализацији такозваних лаких дрога и ту позицију треба активно промовисати на међународном плану, изјавио је председник Русије Владимир Путин на седници председништва Државног савета, посвећеној борби против наркотика.
Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

Владимир Путин (Фото: kremlin.ru)

"Ми се безусловно противимо таквим приступима једног броја земаља о легализацији и ово гледиште је потребно активније промовисати на свим међународним платформама", изјавио је председник Русије. Према његовим речима, један број држава је покренуо праву кампању за легализацију одређених врста супстанци, такозваних лаких дрога, преноси агенција "Спутњик". Путин је нагласио важност међународне сарадње у борби против наркотика. "Од сталне размене информација и праксе много зависи, због чега је потребно да се одржавају заједнички оперативни и информативни састанци", рекао је руски председник. Он је додао да је на иницијативу Русије већ био организован низ великих међународних форума против наркотика. "Федерална служба за борбу против наркотика, у сарадњи са међународним организацијама, треба активно да сарађује у области борбе против наркоманије и нарко-бизниса. Потребно је искористити све ауторитетне међународне платформе — пре свега УН, Шангајску организацију за сарадњу, Организацију за колективну безбедност и сарадњу и БРИКС", навео је Путин.
Прочитајте још:ЛУДИЛО: Предлаже отварање концентрационих логора за житеље Донбаса (ВИДЕО)Русија предузима заштитне мере: Забринути смо, НАТО угрожава наше границе!
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА