Најновије

У НЕИЗВЕСНОМ ФИНИШУ: Српске кошаркашице славиле против Словачке (ВИДЕО)

ЂЕР - Женска кошаркашка репрезентације Србије победила је данас у Ђеру селекцију Словачке са 76:74 (21:23, 19:19, 14:13, 22:19) на старту друге фазе Европског првенства у Мађарској.
Славље српских кошаркашица (Фото: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay)

Славље српских кошаркашица (Фото: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay)

Изабранице Марине Маљковић одиграле су узбудљив меч, а питање победника решено је у самој завршници поенима Соње Петровић. Словачка је водила током већег дела сусрета, али су српске кошаркашице успеле да се врате и на крају забележе изузетно важан тријумф. Овом победом српски тим се приближио пласману у четвртфинале, које ће изборити прве четири екипе у групи. Петровићева је била и најефикаснија у победничком тиму са 15 поена, поен мање постигла је Данијел Пејџ, док је Јелена Миловановић убацила 11 поена. Наредну утакмицу Србија ће одиграти у суботу од 20.30 сати против Шпаније.

Маљковић: Исправити почетничке грешке

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић изјавила је данас после победе над Словачком да је кључ успеха био у великом залагању целе екипе. "Утакмица је била веома тешка, има пуно ствари на којим би требало да радимо, али ово данас је била тимска победа. Моје играчице су се бориле до краја и знале важност сваке лопте. Уз огроман труд и залагање успели смо да славимо упркос нешто лошијој игри", изјавила је Маљковићева за сајт КШ. Она је посебно апострофирала велику количину грешака њеног тима и поновила да ће у наредним утакмицама настојати да их исправе. "Почетничке грешке морају да се исправе и да се задржи тимска игра где је свака играчица битан шраф у борби до победе. Понављам, честитам тиму на залагању до последњег тренутка и на тимској победи, где је свака кошаркашица битна, где је свака од њих 12 допринела победи", поручила је Маљковићева.
Прочитајте још:
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА