Najnovije

U NEIZVESNOM FINIŠU: Srpske košarkašice slavile protiv Slovačke (VIDEO)

ĐER - Ženska košarkaška reprezentacije Srbije pobedila je danas u Đeru selekciju Slovačke sa 76:74 (21:23, 19:19, 14:13, 22:19) na startu druge faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj.
Slavlje srpskih košarkašica (Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay)

Slavlje srpskih košarkašica (Foto: FIBA/Ciamillo-Castoria/Rébay)

Izabranice Marine Maljković odigrale su uzbudljiv meč, a pitanje pobednika rešeno je u samoj završnici poenima Sonje Petrović. Slovačka je vodila tokom većeg dela susreta, ali su srpske košarkašice uspele da se vrate i na kraju zabeleže izuzetno važan trijumf. Ovom pobedom srpski tim se približio plasmanu u četvrtfinale, koje će izboriti prve četiri ekipe u grupi. Petrovićeva je bila i najefikasnija u pobedničkom timu sa 15 poena, poen manje postigla je Danijel Pejdž, dok je Jelena Milovanović ubacila 11 poena. Narednu utakmicu Srbija će odigrati u subotu od 20.30 sati protiv Španije.

Maljković: Ispraviti početničke greške

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković izjavila je danas posle pobede nad Slovačkom da je ključ uspeha bio u velikom zalaganju cele ekipe. "Utakmica je bila veoma teška, ima puno stvari na kojim bi trebalo da radimo, ali ovo danas je bila timska pobeda. Moje igračice su se borile do kraja i znale važnost svake lopte. Uz ogroman trud i zalaganje uspeli smo da slavimo uprkos nešto lošijoj igri", izjavila je Maljkovićeva za sajt KŠ. Ona je posebno apostrofirala veliku količinu grešaka njenog tima i ponovila da će u narednim utakmicama nastojati da ih isprave. "Početničke greške moraju da se isprave i da se zadrži timska igra gde je svaka igračica bitan šraf u borbi do pobede. Ponavljam, čestitam timu na zalaganju do poslednjeg trenutka i na timskoj pobedi, gde je svaka košarkašica bitna, gde je svaka od njih 12 doprinela pobedi", poručila je Maljkovićeva.
Pročitajte još:
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA