Најновије

Вучић: Ко ће да врати десетине и десетине побијених Срба у Подрињу?

Желео бих такође да говорим о свим стварима у региону од пре неколико дана - изјавио је премијер Србије Александар Вучић на ванредној конференцији за штампу.
Вучић (Фото: ЈуТјуб)

Вучић (Фото: ЈуТјуб)

- Желим да вам се обратим о стицају околности Орић, Харадинаја, зида, демонстрација испред јама у које су нас бацали да нас не би било... О пљувању и батињању само зато што смо тражили Орића. Одлука о Орићу је политички мотивисана и само не правична - рекао је Вучић. - Изручење Орића Босни и Херцеговини спада у мучне, али и поучне ствари, поготово за нас Србе. Србија ће умети да извуче поуке, а оне су да питање ратних злочина није увек питање правде већ политике - навео је он. - Од када је тај поступак преузео суд у Бијељини од суда у Београду, тај поступак се практично не води. Ми немамо илузије. Ко ће да врати очи Слободану Илићу и ко ће да врати десетине и десетине побијених Срба у Подрињу? Слободна Илића помињем јер му је својим рукама Орић извадио очи и преклао га - рекао је премијер. - Желим да вам кажем да о сваком злочину могу отворено да говорим и зато сам спреман да одем где год треба. Други треба да одговоре зашто ћуте о својим злочинима. То је наша победа - истакао је Вучић. - Донео сам писмо од Лазара Крстића у коме ме упозорава да, ако не преузмемо тешке мере, бићемо на 10. месту од позади на листи држава по висини дефицита. Можемо сада да будемо поносни на оно што смо урадили по том питању. Можемо да будемо поносни и да сваком кажемо шта мислимо. Да ли хоћете да ми организујемо демонстрације испред јама? Ми нећемо да ћутимо и шта ћете да предузмете против Србије? - упитао је премијер. - Наша политика се после овог догађаја неће променити. Не зато што смо слаби већ зато што верујемо у будућност. Моја рука није прихваћема према Бошњацима. Чим је била готова била та конференција где сам понудио своју руку помирења, кренули су са претњама. Сада када је пуштен Насер Орић, гарантују ми безбедност. не треба ми сада да ми гарантујете... Србија неће да мења однос према Бошњацима због једног ратног злочинца - истакао је он.
Прочитајте још:Немци би опет да уведу визе за СрбијуМилановић: Не могу ја саветовати Вучића и Вулина шта да кажу о СтепинцуШешељ: Упозоравамо Вучића (ВИДЕО)
Извор: Блиц  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА