Najnovije

Vučić: Ko će da vrati desetine i desetine pobijenih Srba u Podrinju?

Želeo bih takođe da govorim o svim stvarima u regionu od pre nekoliko dana - izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić na vanrednoj konferenciji za štampu.
Vučić (Foto: JuTjub)

Vučić (Foto: JuTjub)

- Želim da vam se obratim o sticaju okolnosti Orić, Haradinaja, zida, demonstracija ispred jama u koje su nas bacali da nas ne bi bilo... O pljuvanju i batinjanju samo zato što smo tražili Orića. Odluka o Oriću je politički motivisana i samo ne pravična - rekao je Vučić. - Izručenje Orića Bosni i Hercegovini spada u mučne, ali i poučne stvari, pogotovo za nas Srbe. Srbija će umeti da izvuče pouke, a one su da pitanje ratnih zločina nije uvek pitanje pravde već politike - naveo je on. - Od kada je taj postupak preuzeo sud u Bijeljini od suda u Beogradu, taj postupak se praktično ne vodi. Mi nemamo iluzije. Ko će da vrati oči Slobodanu Iliću i ko će da vrati desetine i desetine pobijenih Srba u Podrinju? Slobodna Ilića pominjem jer mu je svojim rukama Orić izvadio oči i preklao ga - rekao je premijer. - Želim da vam kažem da o svakom zločinu mogu otvoreno da govorim i zato sam spreman da odem gde god treba. Drugi treba da odgovore zašto ćute o svojim zločinima. To je naša pobeda - istakao je Vučić. - Doneo sam pismo od Lazara Krstića u kome me upozorava da, ako ne preuzmemo teške mere, bićemo na 10. mestu od pozadi na listi država po visini deficita. Možemo sada da budemo ponosni na ono što smo uradili po tom pitanju. Možemo da budemo ponosni i da svakom kažemo šta mislimo. Da li hoćete da mi organizujemo demonstracije ispred jama? Mi nećemo da ćutimo i šta ćete da preduzmete protiv Srbije? - upitao je premijer. - Naša politika se posle ovog događaja neće promeniti. Ne zato što smo slabi već zato što verujemo u budućnost. Moja ruka nije prihvaćema prema Bošnjacima. Čim je bila gotova bila ta konferencija gde sam ponudio svoju ruku pomirenja, krenuli su sa pretnjama. Sada kada je pušten Naser Orić, garantuju mi bezbednost. ne treba mi sada da mi garantujete... Srbija neće da menja odnos prema Bošnjacima zbog jednog ratnog zločinca - istakao je on.
Pročitajte još:Nemci bi opet da uvedu vize za SrbijuMilanović: Ne mogu ja savetovati Vučića i Vulina šta da kažu o StepincuŠešelj: Upozoravamo Vučića (VIDEO)
Izvor: Blic  

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA